Jubilarni Sajam turizma u Beogradu: Odmor te čeka! (VIDEO)

Sajam turizma pod sloganom „Odmor te čeka“ pomovo predstavlja veselje za sve koji vole da putuju, ali pre za one koji bi da proputuju svet halama Beogradskog sajma. Naravno, kao i u svakoj braniši, i ovde se prvo rasprodaju najskuplji aranžmani. Ipak, ono što je mene oduševilo jeste da su se domaći turizmolozi najzad potrudili da našu zemlju predstave u na najbolji mogući način. Hala 4 je već prvog dana bila krcata, ali da se razumemo, na gotovo svakom štandu bilo je da se nešto čalabrcne, a to naši ljudi vole. E sad, da li poseta Sajmu garantuje i sigurne turiste, veliko je pitanje.

Ponuda Srbije je bogata. Veliki izbor banja i lečilišta koja se sve češće etiketiraju kao mesta za opuštanje i relaksaciju, tu su nezaboravne planine, nepregledna Vojvodina, gradovi i sela i, naravno, Beograd. Pošto sam imala prilike da kao turistički bloger na poziv Turističke organizacije Srbije obiđem Užice i Novi Pazar i još neke destinacije naše lepe zemlje, moram da priznam da sam prijatno iznenađena ovogodišnjom prezentacijom Srbije i zainteresovanošću domaćih turista da odmor provedu baš u Srbiji.

Cena ulaznice je 300 dinara, a cena grupnog ulaska 200.

Popusti na aranžmane od pet do 50 odsto

Zemlja partner ovog Sajma je Grčka, tako da će našim turistima biti zanimljivo da se informišu o dobro znanim, ali i onim manje znanim oblastima u Grčkoj i da možda dobiju inspiraciju za sledeće letovanje. Imate na mom blogu priču kako sam se provela na Krfu. Naravno, ništa ne može da prođe bez moje omiljene Turske, tako da vam savetujem da svratite do štandova „Big Blue“ agencije i „Kon Tikija“ i vidite kakve oni pogodnosti nude za ovo leto.

Nikako nemojte zaboraviti Tunis i njihov štand, a ni prezentaciju Crne Gore koja je i dalje jedna od omiljenih mesta za odmor srpskog življa. Ako volite Sloveniju, evo moje preporuke gde da svratitte u ovom tekstu.

Popusti na aranžmane tokom Sajma su od pet do 50 odsto, pa vi vidite.

Prvi put na Sajmu turzma su Južnoafrička Republika, Palestina, Maroko i Kamerun.

Ništa bez čaše ili čašice

Sem Sajma turizma, tu je i BeoWinefair ili Sajam vina koji ove godine traje dan kraće do subote 24. februara i za razliku od proteklih Sajmova je promenio halu i sad se nalazi u Hali 3 i 3A na samom ulazu u Sajam. Svoja vina predstavljaju Makedonci, Hrvati, Crnogorci, Bugari, Italijani, Grci, Francuzi, ali i Republika Srpska. Ko voli domaća vina, red je da proba vina iz Erdevika, „Kovačevića„, „Mačkovog podruma„, ali i drugih kuća iz Vojvodine. Tako će imati prilike i da se upoznaju sa vinskim turizmom. Cena čaše za degustaciju je 300 dinara. Za one koji vole žestinu, tu je i Sajam rakija.

Zato bez dvoumljenja svratite na Beogradski sajam i uživajte!

Fotografije: Nataša Ilić, beogradskisajam.rs, Pixabay

Ostavite odgovor