Put pod noge

Isprobajte nešto drugačije: Meeru Island Resort na Maldivima

Ukoliko ste ljubitelji aktivnog odmora i privlači vas egzotika novih krajeva sa autentičnim iskustvima, onda su Maldivi prava destinacija za vas, a ostrvo Meerusa svojim rizortom, idealno mesto odakle možete da krenete u istraživanje. Za one koji žele da isprobaju i nešto drugačije na Maldivima, rizort Meeru Island biće pravi izbor. Videćete koliko Maldivi mogu biti uzbudljivi i zanimljivi.

Najzeleniji grad u Srbiji i očuvanje životne sredine

Kao i sve zemlje sveta, Srbija se suočava sa brojnim ekološkim problemima u vezi savodom, zemljom i vazduhom. Jedan od najistaknutijih u poslednjih nekoliko godina je zagađenost vazduha. Beograd je često u top deset najzagađenijih prestonica sveta, a gradovi poput Valjeva, Novog Pazara i Niša imaju više od 35 mikrograma po kubnom metru PM2.5 čestica.

„Niška pivara“ brižljivo čuva tradiciju: Od sna i vizije do zlatnog, penušavog napitka

Bez mnogo razmišljanja, Apel se odlučio da svoj osnovni biznis proširi kod srdačnih i radoznalih Nišlija. Tako je 1884. poteklo pivo u Nišu i pokrenuta jedna od prvih fabrika. Moderna pivara proizvodila je 20 hektolitra piva dnevno. Prugom, pored koje je nikla pivara, je Apel dopremao materijal i mašine iz Evrope.