Svi rizici seksa u vodi: Lepše izgleda na filmu nego u stvarnosti, ali ne odustajte!

Sunce uveliko prži, dani duže traju, a tela u vodi prosto mame, izgledaju posebno… privlačna, recimo. Pa najzad ima toliko seksi scena u filmovima koje se dešavaju baš u vodi, zar ne?

Sunce uveliko prži, dani duže traju, a tela u vodi prosto mame, izgledaju posebno… privlačna, recimo. Pa najzad ima toliko seksi scena u filmovima koje se dešavaju baš u vodi, zar ne?

Činjenica, seks u vodi je jedna od onih stvari koje izgledaju bolje na ekranu, nego u stvarnom životu. Ipak, ne treba odustati od izazova. I zato ovaj tekst posvećujem damama, jer su one ugroženije kad je reč o seksu u vodi.

Seks u vodi mogu da poredim sa bogatim ručkom kod kuće ili u restoranu, ali je u ovo doba godine mnogo privlačnije i zanimljivije da se organizuje neki piknik ili roštiljanje u prirodi. Tako je i sa seksom. Sve je super kad ste na poznatom terenu (čitaj: krevetu), ali je daleko uzbudljivije ako se to dogodi na otvorenom. Zato nema ništa čudno što pojedini parovi vole da upržnjavaju seks u vodi. Ima smisla, dakako.

Bilo da je reč o bazenu, đakuziju, jezeru, reci, moru (dodajte sami), seks stvarno može biti zanimljiv, jer vodena površina pokriva ono što se ispod stvarno dešava. Ali seks u vodi nije bez rizika. Zato evo nekih opasnosti od ovakvog seksanja.

Voda nije sterilna

Naravno da ni ne očekujete bolničku atmosferu ako ste se već našli na plaži, ali voda može da ima neke prilično opasne bakterije kao što su ešerihija koli i salmonela. To se odnosi na bazene i đakuzije, reke, jezera, mora, jer imaju drugačiji pH. Postoji velika verovatnoća da zakačite bakterije, što se posebno odnosi na žene.

Vaginalna suvoća vam „ne gine“ u vodi

Čini se da bi voda bila sjajan lubrikant, ali to nije tačno. Voda uopšte nije dobar lubrikant, tvrde ginekolozi. I ne samo to, ona može da bukvalno „opere“ prirodni lubrikant koji žensko telo proizvodi. Kao rezultat toga, damama može biti teže da održe vlažnost tokom seksa u vodi, nego što je to slučaj na suvom.

Ranice, pucanja…

Nedostatak lubrikanta može da bude problem i može da dovede do povećanog trenja u vagini. A to nije ono prijatno trenje. Možda ne bi bilo loše da koristite neki lubrikant.

Urološke infekcije samo vrebaju

Pomenula sam bakterije u vodi. E pa, one vrlo lako mogu doći i do mokraćnih cevi tokom seksa, povećavajući tako rizik od razvoja infekcije urinarnog trakta.

Gljivice na gotovs!

Što duže pišem, ispašće da i nije tako dobra i deja seksati se u vodi, zar ne? Seks u vodi povećava rizik od dobijanja gljivične infekcije, a na prvom mestu je hlor, jer može da iziritira vaginu i da poremeti njen osetljivi pH. Sve što narušava pH povećeva rizik za dobijanje gljivične infekcije.

A tek seksualno prenosive bolesti!

Žao mi je, ali voda nema čarobna svojstva čišćenja kao onaj ćelavi sa reklame, na žalost. S obzirom da je teško koristiti kondom pod vodom, ova akcija seksanja može biti prilično problematična. Još jedna važna stvar koju treba imati na umu, ako je verovati ginekolozima – lubrikanti mogu povećati rizik za dobijanje polno prenosivih bolesti.

Voda nije kontraceptivno sredstvo

Ne, ni jedna žena neće zatrudneti ako neko ejakulira u bazenu ili u nekoj drugoj vodenoj površini, a ona se, eto, baš zatekla tu. To je urbana legenda. Do trudnoće može da dođe jedino ako imate seks u vodi i vaš partner ejakulira u vas. Voda nije oblik kontracepcije i ako vam se ovako nešto desi, možete ostati u drugom stanju. To ne znači da sad nipošto ne treba da imate seks u vodi. Naprotiv. Ovo su samo upozorenja da znate da i to može da se desi. A vi, opustite se i uživajte. Najzad, leto je.

Inspiracija – health24.com, self.com

Fotografije: milffox.com, rebelcircus.com, stylecaster.com, thehealthsite.com, gorod.lv, healthline.com, theporndude.com, diskretadultlife.com, healthline.com, cosmopolitan.de

Ostavite odgovor