Gde još niste bili? Teško pitanje, još teži odgovor (VIDEO)

Kad se manifestacije završe, dođe vreme za retrospektivu. Sajam turizma ove godine potrudio se sa predstavi najbolje i najjeftinije. Turistički radnici su se utrkivali sa cenama, ko će veći popust ponuditi, ko više putnika privući…

Nema dileme, opet je Grčka nadjačala sve druge destinacije. Pogotovu kad se čuju loše vesti iz drugih delova sveta. I tako mogu ja da vam savetujem da osetite tursko gostoprimstvo ako do sad niste, da se vozite dolmošem, da se cenkate ili probate ajran ili da se suočite sa tunišanskom nametljivošću, da budete isprošeni nekoliko puta (ako ste žensko) ili ostetite avanturu u pustinji… Džaba sve ako vas plaši neizvesnost koja baš i nema veze sa opuštanjem i odmorom.

Štandovi u Hali1

I kao što biva, najskuplje destinacije odlaze prve. Ipak, mesta u grčkim apartmanima ima još malo. Zato, požurite. Kasandra, Nei Pori, Krf ili Zakintos neće još dugo čekati. Međutim, ako promašite mesto u Grčkoj tu je Albanija! Ona je prvi put ove godine imala štand u delu kod Namibije (ili Nambije, zavisi od toga kako koji spotista preobražen u političara izgovara ime ove zemlje), Kube i Malezije. Albanija nudi svoje letovališta kod nekih turističkih agencija u Beogradu.

Štandovi u Hali 1

Iskreno, kao turistički bloger nadam se skorašnjem obilasku nekih lepih mesta. Evo, čekam pozive. 😉

Domaći stari ratnik, skoro pa kao Kraljević Marko

Da se vratim domaćim tememama. Srbija je zato znala da u Hali 4 prikaže bar delić svog bogatstva. Svakog dana orila se muzika što truba, što tambura, „od Ovčara i Kablara do čamaca po Dunavu i Tisi“ pevalo se i dobro se jelo. Svaki kraj Srbije je znao kako da predstavi ono što najbolje ima.

Štand Turističke organizacije Srbije

Turistička organizacija Srbije ove godine promovisala je Dunav i vinske puteve naše zemlje. Zar to nije dovoljan razlog da deo godišnjeg odmora ili neki vikend provedete u Srbiji?

Detalj iz Hale 4

Kad sam već kod vinara, moram da primetim da je ponuda na BeoWine sajmu bila slična kao prošlih godina i da su pojedinci letnje aranžmane birali pripiti (jer je Sajam vina bio ispred Sajma turizma). Ipak, osećao se izostanak nekad vodećeg proizvođača vina u bivšoj Jugoslaviji  – „Vršačkih vinograda“. Opet tužna priča, a napisala sam da neću o tome.

Sajam vina BeoWine

Moram priznati, dobro sam se provela sajmujući. 🙂 Rešila sam da ozbiljno vlogujem i zato većunu atmosfere imate baš na mom vlogu. /Zapratite me i na Jutjubu i obećavam biće mnogo zanimljivih video priča. :)/ Nešto imate i na ovom blog postu. Ako imate vremena da gledate. 🙂 To je samo delić svega što ja videh. Da li je moglo bolje? Moglo je. Da li je moglo biti više izlagača? Sigurno. Ipak, i ovako je veliki trud uložen, nadam se samo da se isplatio. Rezultate ćemo malo sačekati.

Štand Republike Turske

Prvi vlog! Malo Srbije, malo Turske…

Stari zanati i suveniri:

Drugi vlog – Predejane, Novi Pazar, Zemun, Jovan bušman i karving:

 

A sad malo muzike:

Da atmosfera bude potpuna – za kraj:

 

Fotografije i video: Nataša Ilić

Ostavite odgovor