Avantura može da počne: Destinacije koje treba videti u 2017.

Tradicija mi je da svake godine u januaru objavim godišnju listu najpopularnijih destinacija. To radim i sad, pa možda ne bi bilo loše da počnete da razmišljate o godišnjem odmoru.

Donosim vam top destinacije za ovu godinu na vreme, tako da možete već da počnete da gledate first minute ponude i da proveravate štek.

Pogledajte aranžmane, rezervišite letove i pripremite pasoš! Obavezno proverite do kad vam važi putna isprava, da ne biste sebi upropastili godišnji odmor.

Vinjales, Kuba

Koliko politika zna da utiče na turizam govori i primer Kube. Pošto su Sjedinjene države ublažile sankcije Kubi, tako je ova zemlja postala omiljena destinacija za putovanja.

Iako će većina otići u izvikanu Havanu, ne bi bilo loše da izaberete Vinjales, grad za koji većina nije čula.

Fidel kakvog svet nije znao: Zbog kubanskog vođe je postala špijunka

Njegove pastelno obojene kuće i plantaže duvana još nude doživljaj prave Kube. Okolina nudi sve uslove za aktivan odmor i nezaboravnu planinarsku avanturu.

Kapri, Italija

Ostrvo Kapri je poznato po uskim, belim ulicama koje kriju male radnje, restorane sa italijanskom klopom i kafiće koji služe jaki espreso kakav samo Italijani piju.

Osnova italijanske kuhinje: Testo je iz Rima izašlo (RECEPTI)

Tu se gaji cveće divnog pastelnog kolorita. More je posebna priča. Kapri okružuje tirkizno plavo Tirensko more.

Milos, Grčka

Posle Mikonosa i Santorinija koji su turiste osvojili zalaskom sunca i odličnim noćnim životom, Milos se nametnuo kao sledeća popularna destinacija u Grčkoj.

Medeni mesec u Grčkoj: Istorijski i gurmanski užitak pod plavo belom zastavom

Gotovo nestvarne bele plaže okružuje čisto more tirkizne boje.

Dok se ne istope boje: Najšarenije plaže na svetu

Legenda kaže da se baš na ovom vulkanskom ostrvu rodila boginja Afrodita.

Azori, Portugalija

Bilo je samo pitanje vremena kad će se na karti popularnih mesta za putovanja naći i ovo. Njega zovu i novi Island.

Prirodne lepote ovog mesta se opisuju kao spoj srednjevekovnih portugalskih gradića, velikih irskih morskih stena, havajskih vulkana, skandinavskih vrućih izvora i nepristupačnih patagonijskih kratera.

Svake godine portugalski arhipelag Azori beleži sve veći broj turista. Zato u 2017. izaberite da odete na odmor na devet ostrva koja čine Azori.

Šri Lanka

Istorija ovog mesta datira s početka nove ere, a njena tajnovita i neistražena lepota oduvek je privlačila avanturiste i moreplovce. Kroz Šri Lanku su davno prošli Marko Polo i Vasko de Gama.

Da oterate vrućinu: Priča o sladoledu sa receptima (RECEPTI)

Bez obzra što je i danas na karti mnogih putnika namernika, lepa Šri Lanka još nije dostigla svoj turistički vrhunac. Budite brži od trenndova i izaberite Šri Lanku kao idealnu zemlju za godišnji odmor.

Putovanje Šri Lankom je iskustvo za sva čula. Boje poijaju oči, blagi povetarac će doneti miris neveorvatnih začinskih biljčica poput kardamoma i lišća karija, a za šetnja uz more koje šalje srebrne odsjaje dok se pod nogama oseća sitan pesak koji opušta i telo i um.

Nezaobilazna lepota Šri Lanke jesu i ljudi koji vrlo prijateljski dočekuju goste, sa velikim osmehom na licu.

Fotografije: Instagram

Ostavite odgovor