Romantični beg u dvoje: Mesta za rasplamsavanje ljubavi

Čuveni „Nešnal Džiografik“ (National Geografic) je za vas odabrao najbolje destinacije za Dan zaljubljenih. Iako sve što je na listi može biti daleko/skupo, tu je zato Vrnjačka banja.

Na listi savršenih mesta za zaljubljene našla se Ajfelova kula i nekoliko zanimljivih mesta širom sveta koja treba da se spomenu, pa čak i ako su neka od njih mnogo daleko od nas.

Britanski vozovi Pulmen

Zar nije romantično za Dan zaljubljenih biti u luksuznom vozu  iz ’20. godina prošlog veka vozeći se kroz engleska sela? Reč je o vozu koji je isti kao Orjent Ekspres, koji se proslavio klasom i udobnošću. Ruku pod ruku uz romantičnu vožnju za zaljubljene dolazi večera, kokteli i šampanjac u luksuznom vagonu.

Hotel Kakslautanen, Finska

Iz topline staklenih igloa pre spavanja može se uživati u posmatranju zvezda na arktičkom nebu uz odsjaj polarnog svetla. Međutim, tamo ni kada je dan nije dosadno. Preporučuju se odlasci na safari, tj. gledanje losova, obilasci hotelskih restorana i opuštanje u najvećoj sauni na svetu.

Put zaljubljenih, Ćinkve tere, Italija

Na istočnoj obali Ligurskog mora nalazi se jedna od najatraktivnijih destinacija Italije, poznat kao Ćinkve tere. Reč je o pet sela uklesanih u stene sačinjene od soli, povezanih obalom. Put između Riomađore i Manarola nazvan je Via Dell’amore ili Put zaljubljenih, a pruža divan pogled na tirkizno more i kao stvoren je za romantične šetnje.

Vrtovi Sudžou, Kina

Ako volite zelenilo i baštovanstvo, vrtovi u pokrajini Jiangsu su pravo mesto za vas. Vrtovi su nastali od 11. do 19. veka, a nalaze se i na UNESCO-voj listi svetske baštine. Osim što su prepoznatljivi kineski vrtovi, posebno su zanimljivi po delovima koji liče na kamenje, brda i reke sa izgrađenim paviljonima i pagodama.

Zaliv Ha Long, Vijetnam

Zaliv silazećeg zmaja, što Ha Long znači na vijetnamskom, ima više od 1.600 ostrva i hridi koji ovom mestu daju nestvarnu lepotu. Zaliv se može obići i pod romantikom zvezda, što njegove stupove, pećine i lukove čini još privlačnijima. Razgledanje se završava u zoru, sa narandžastim i ljubičastim sunčevim zracima koji se probijaju kroz eteričnu jutarnju maglu.

 

Sedona, Arizona, SAD

Poznata po predivnom pejzažu crvenih stena, Sedona je savršeno mesto za romantični beg u dvoje. Treba krenuti konjima u zalazak sunca ili istražiti bogate vinograde u dolini Verde. Što se smeštaja tiče, može se birati između bungalova u stenovitom kanjonu, malih pansiona ili luksuznih hotela u okolini.

 

Fotografije: Pinterest, Pixabay.com, belmond.com, klaksautantten.fi, gapyear.com, bookiraj.com

Ostavite odgovor