Letnje priče: Kako da se maksimalno opustite i uživate?

Leto samo što nije, vreli dani su iza ćoška i pravo je vreme za aktivnosti koje možete da radite samo onda kad upeče zvezda. Naravno, sem što se od sad možete kupati i sunčati u blizini reka, jezera ili na moru, idealno je vreme i za duži boravak u prirodi, šetnje i druge lagane ili nešto napornije (ali bez preterivanja) aktivnosti na otvorenom. „Rokselanin kofer“ donosi nekoliko ideja.

Hodanje bez obuće

Danas gotovo da i ne možemo da zamislimo dan bez cipela. Baš zato ih ne možemo izuti uvek kad nam se prohte. Zato, iskoristite vreme i to što je svuda toplo, pa hodajte bosi, ne samo u svojoj kući, već i napolju kad god vam se pruži prilika.

Šetnja u plićaku 

Još u 19. veku, bavarski svešenik Sebastijan Knajp otkrio je da voda blagotvorno utiče na lečenje raznih bolesti. Stručnjaci koji preporučuju hidroterapiju savetuju da treba hodati bos po potoku ili u plićaku jezera, mora ili reke.  

https://www.rokselana.com/suncane-radosti-uzivajte-u-letu-budite-zdravi-dobro-raspolozeni/

Branje lekovitog bilja 

Ako volite čajeve, ovog leta prošetajte livadom i naberite sastojke za vaš omiljeni i blagotvorni napitak. Uživaćete u šetnji, a usput ćete naučiti i nešto novo o biljkama koje rastu na livadama. Na sakupljanje lekovitog bilja povedite nekog ko deli slična interesovanja kao i vi.

Jutarnja kafa na terasi 

Blago onom ko ima terasu, pa još sa garniturom za sedenje ili sunčanje, tendom ili suncobranom a koja, pritom, gleda na prirodu, reku, jezero ili nebo. Nema boljeg, a pritom i antistres načina da se razbudite od pijuckanja prve jutarnje kafe na terasi. Čak i ako živite nebu pod oblake, uhvatite prve sunčeve srake i – započnite opušteno svaki dan koji vam vreme i obaveze dozvoljavaju.

Inspiracija: miss7zdrava.24sata.hr

Fotografije: Pixabay

2 thoughts on “Letnje priče: Kako da se maksimalno opustite i uživate?

Ostavite odgovor