Filmska novogodišnja euforija: Ulepšajte praznike uz kokice (VIDEO)

Stigla nam je zima, Nova godina se bliži i pravo je vreme za šuškanje pod ćebadima. Idealno vreme da duge noći prekartite filmovima. Još ako imate sa kim da se grejete, eto uživanja. Spremite kokice, neko pićence i krenite da surfujete po netu tražeći najbolje novogodišnje filmove.

Ovo je moj izbor. Ovde ima i Oskarovca i potpuno običnih filmova, ali su super da biste se lepo opustili i uplovili u euforično raspoloženje, jer stiže ta Nova godina.

Zapravo ljubav (Love Actually)

Bez ovog filma se prosto ne može! Pojedinim romantičarima ovaj film nikad ne može da dosadi. Film je okupio neke od najboljih britanskih glumaca i postigao veliki uspeh u bioskopima. Glumačku postavu predvodi jedan od najboljih britanskih glumaca, preminuli Alan Rikman. Osim njega, u filmu glume i Ema Tompson, Hju Grant, Kira Najtli…

Film prati odlična muzika i saundtrek iz filma je deospeo među top 40 najprodavanijih albuma na Bilbordovoj listi kada je izdat.

Praznik (The Holiday)

Ovo je priča o dve žene koje menjaju mesto boravka putem sajta za razmenu kuća i stanova. Amanda je prducentkinja iz Holivuda koja je upravo raskinula sa nevernim dečkom. Ajris je britanska novinarka koja nikako da preboli kolegu sa kojim je imala aferu. Obe žele da se izmeste iz svojih sredina i to baš za Božić.

Amanda upoznaje Ajrisinog brata, dok Ajris postaje dobra prijateljica sa starim scenaristom, inače komšijom. Tu se petlja i kompozitor Majls sa kojim Ajris započinje ljubavnu vezu…

Idealan film za šuškanje pod ćebadima!

Krampus (Krampus)

Ovo je zapravo horor komedija, a vi ako ne znate ko je Krampus, vreme je da naučite. I to kako jedno opasno čudovište može da bude ono što će spojiti jednu porodicu koja je izgubila Božićni duh. Dolazi do problema i umesto da se raduju, porodica se susreće sa demonom Krampusom.

On dolazi da uzima, ali da li to baš tako?

Gremlini (Gremlins)

Gremlini zamislite spadaju u horor komediju! Čisto sumnjam da postoji neko ko nije voleo malog Gizma, a možda čak i imao lutku sa njegovim likom.

Zanimljivo je da je Američka filmska asocijacija MPAA zbog „Gremlina“ i filma sa Indijanom Džonsoom „Ukleti hram“ koji se pojavio u bioskopima koji mesec ranije, promenila način kako svrtava filmove i koji su filmovi za decu, a koji ne.

Zli Deda Mraz (Bad Santa)

Po mnogima je ovo jedna od najboljih depresivnih komedija vezanih za praznike. Film je doživeo veliki uspeh i dobio je iznenađujuće dobre kritike. Zanimljivo je da je Bili Bob Tornton bio nominovan za Zlatni globus u kategoriji za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu.

Ovo je ujedno i poslednji film legendarnog američkog komičara Džona Ritera, koji je preminuo nekoliko meseci pre izlaska filma.

Polar Ekspres (Polar Express)

Ova filmska priča je nezaobilazna ako imate klince. Divna priča o vozu koji se zaustavlja ispred prozora malog dečaka i vodi ga čak do Severnog pola.

Glavna uloga pripala je Tomu Henksu koji je u ovom animiranom ostvarenju preuzeo više uloga.

Predbožićna noćna mora (The Nightmare Before Christmas)

Ne postoji film Tima Bartona koji  nije privukao pažnju. Ovaj animirani film će vas potpuno oduševiti i držati pažnju do kraja.

Film govori o stanovnicima grada Noći veštica koji žele da prekinu monotoniju slavljenja Noći veštica novim praznikom i odluka pada na Božić. Pored priče o prazniku, ovde je reč jednoj ljubavi koja će se završiti poljupcem.

Povratak Betmena (Batman Returns)

Obožavala samo ovaj film samo zbog Mišel Fajfer koja u ovom delu igra fenomenalnu Ženu mačku.

Strašni Pingvin koji živi u kanalzaciji podno Gotama upada u dil sa čudnim biznismenom Meksom Šrekom, ne bi li pobedili Betmena jednom za svagda. To otkriva Šrekova sekretarica Selina Kajl koju Šrek pokušava da ubije. Međutim, ona se pretvara u seksipilnu Ženu mačku. Udružuje sa Pingvinom i Šrekom da bi zajedno uništili Betmena, ali iskrice čine svoje…

Ledeno kraljevstvo  (Frozen)

Ovaj filmčić je posebno oduševio devojčice uzrasta od tri do deset godina. Ipak, šta ima loše u tome da ga i vi pogledate i zavolite. Naravno, odmah je postao zimski klasik. Plašim se da ne postoje matorci koji ne znaju pesmu „Let it Go“ na engleskom ili srpskom jeziku, svejedno.

Ovaj Diznijev crtać je nastao prema bajci „Snežna kraljica“ Hansa Kristiana Andersena. Film su pohvalili i najmlađi i oni malo stariji i dobio je dva Oskara za najbolji crtać i nabolju pesmicu. Naravno, da je ovaj crtani film jedna od najglednijih, a 2019. se očekuje nastavak.

Božićna pesma (A Christmas Carol)

Verujem da ni sam Čarls Dikens nije mogao da predpostavi da će ova njegova priča biti ovoliko popularna da je ekranizovana mnogo puta. To je priča o mrzovoljnom i sebičnom starcu, Ebenizeru Skrudžu, koga na Badnje veče posećuju duhovi pokojnog poslovnog partnera i duhovi prošlih Božića, sadašnjeg Božića i budućih Božića.

Tu on uviđa svoje greške, a priča na pozitivan način pokazuje kako je baš za Božić sve moguće.

Koji god da film izaberete, nećete se pokajati. Opustite se i uživajte u čaroliji!

 

Fotografije: thepennyhoarder.com

 

 

 

Ostavite odgovor