Romantični beg u Evropu: Gradovi za zaljubljene

Evropski gradovi su idealne destinacije za parove koji žele da pobegnu od svakodnevice i da romantiku pronađu na nekim drugim ulicama. Stari kontinent ima drevne gradove sa veličanstvenom arhitekturom i u svakom paru može da probudi romantiku.

Venecija, Italija

venecija

Teško da će bilo ko ostati imun na lepotu i jedinstvenost Venecije. Italijanski šarm i ukusna hrana čine Veneciju idealnim romantičnim mestom. Parovi koji ne vole da budu okruženi gomilom turista, Veneciju bi trebalo da posete u kasnu jesen ili zimu. Čak i tad, kad treba da ste dobro obučeni, Venecija zna da bude prelepa. Ostanite bar dva dana da biste u potpunosti doživeli ovo zaista posebno mesto.

Pariz, Francuska

pariz

U bilo koje doba godine, u Parizu uvek možete da radite svašta: da šetate pored Sene držeći se za ruke, da se penjete do Sakr-Kera, da tražite antikvitete na otvorenim pijacama, da otkrivate novotarije oko kanala Sen Martan, da šetate parkom Luksemburg ili da se jednostavno izgubite u šarmantnim ulicama ili da samo sednete na kafu i kroasan i uživate u trenutku.

Amsterdam, Holandija

Gradovi koji leže na rečnim kanalima visoko se kotiraju na listama najromantičnijih gradova. Amsterdam je poznat i kao „Severna Venecija„, pa ne iznenađuje što se našao na ovoj listi. Naravno, postoje i drugi dobri razlozi: uske ulice popločene kamenom, arhitektura i opuštena atmosfera daju zaista poseban osećaj. Probajte vožnju brodom, iznajmite bicikl, „uskočite“ u voz ili jednostavno šetajte se i izgubite (što je u Amsterdamu vrlo jednostavno ). Uživajte u dobrom lokalnom pivu u popularnom „Vajt“ baru (White bar) ili u autentičnoj kafi u „Braun“ kafiću (Brown cafe).

Briž, Belgija

Mnogo kanala i srednjevekovna arhitektura čine ovo mesto izuzetno romantičnim. Ovo je idealna vikend destinacija za sve one koji uživaju u starim građevinama, gastronomiji i najboljoj čokoladi na svetu.

Prag, Češka

prag

Krajem osamdesetih godina prošlog veka od kad su se otvorila vrata istočne Evrope, Prag je postao jedno od najpopularnijih mesta koja treba posetiti. Vrlo brzo se razvio i počeo da nudi razne sadržaje. U ovom živahnom gradu mnogo toga morate da vidite, počevši od Velikog dvorca i poznatog, romantičnog Karlovog mosta.

Barselona, Španija

barselona

Barselona ima pregršt malih restorana gde možete uživati u tapasu, noćni život, zadivljujuće zgrade sa Gaudijevim potpisom, koje su smeštene širom grada. Sve to čini Barselonu jedinstvenim odredištem. Sednite na keramičku klupu u parku Guelj, uživajte u pogledu na grad i ljude koji proučavaju građevine ili se penju na vrh Sagrade familije, i nezaboravno iskustvo vam je zagarantovano.

Kopenhagen, Danska

kopenhagen

Balansirajući između starog i novog, Kopenhagen je jedan od evropskih gradova koji se podjednako ponosi skladnom srednjevekovnom arhitekturom, trgovima popločanim kamenom i rečnim kanalima. Ovaj grad je romantična destinacija koja kombinuje kanale i moderne detalje.

Rim, Italija

rim

Sve što je vezano za Italiju je romantično. Posle Venecije, Rim je takođe romantično odredište sa mnogim znamenitostima koje bi trebalo da vidite i sa isto toliko stvari koje bi trebalo da uradite ako ste tamo. Rim je i savršeno mesto da doživite pravi italian style.

Berlin, Nemačka

berlin

Volite avanturu? Volite život na ivici i izbegavate koračanje po utabanim stazama? Otkažite romantičan vikend u Parizu ili Veneciji i zaputite se u Berlin. Glavni grad Nemačke se mnogo promenio u poslednjih 18 godina i tako je postao jedan od najuzbudljivijih gradova Evrope.

Budimpešta, Mađarska

budimpesta

Grad na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih izvora i umetnika. To je BudimpeštaBudimpešta još od ranih devedesetih godina prošlog veka proživljava svojevrsni preporod, pa je u poslednje vreme omiljena svetska destinacija za romantično putovanje.

Fotografije: ftmalik95.wordpress.com, Tumblr, Pinterest

Ostavite odgovor