Pet ultimativnih putovanja: Odlučite se i krenite u avanturu

Putovanja su, za mene, nova saznanja. Nova otkrića. Postoje razni načini kako se možete otisnuti van zone komfora i priuštiti sebi da nešto spoznate. Bez obzira da li pripadate onima kojima je putovanje strast ili oni kojima to predstavlja gnjavažu, treba da se prepustite . Ipak, kojoj god grupi da pripadate, smatram da svako treba sebi da priušti ovih pet putovanja. Pa krenite redom da štiklirate šta ste do sad probali.

Solo putovanje 

Ako odete na solo putovanje, prisiljeni ste da sebe stavite na prvo mesto bilo da imate nekog ili ne. Nije važno zašto ste se odlučili na tako nešto. Bilo de je reč o bolnom raskidu, filmu koji vas je inspirisao da posetite neko mesto ili jednostavno želja da vidite Pariz. Da, sami, bez prijatelja jer oni trenutno ne mogu sebi to da priušte. Solo putovanje možda za neke zvuči staršno, ali ponekad treba rizikovati i probati. Svakako nećete zažaliti ako to učinite.

Romantično putovanje

Bez obzira na to da li ćete odsesti u hotelu sa pet zvezdica ili se skromno smestiti u nekom od hostela, putovanje sa partnerom je uvek intimno i edukativno iskustvo. Ne samo što ćete stvoriti zajedničke uspomene, nego ćete mnogo naučiti jedno o drugom. Pre putovanja svakako porazgovarajte šta od toga očekujete da ne bi bilo nepotrebnih nesuglasica na putu.

Putovanje sa najboljim drugom

Ovo je savršeno putovanje, pogotovo kad u to uključite mnogo dobre hrane, pića i ludog  provoda. Ako niste sigurni gde biste otišli, idite do turističke agencije i raspitajte se šta imaju u ponudi.

Duže putovanje

Iako je svako putovanje korisno, ono od minimum dve nedelje je posebno iskustvo. U tom periodu možete dobro da upoznate mesto u kome odsedate, a imate dovoljno vremena da posetite i obližnja mesta.

Iznenadano putovanje

Možda se desi da vas u poslednjem trenutku pozove drug i nagovori vas da krenete na  vikend putovanje do Palića ili na koncert omiljenog benda koji nastupa u susednoj državi. Šta god da je u pitanju – iskoristite svaku priliku koja vam se pruži. Sigurno nećete zažaliti.

 

Fotografije: Pixabay.com

Ostavite odgovor