Leto u vazduhu: Neophodne stvari za plažu

Da bi vreme provedeno na plaži bilo savršeno, potrebno je napraviti dobru strategiju. Odabir stvari koje ćete poneti sa sobom zavisiće od više faktora – koliko dugo planirate da budetena plaži, u čijem društvu, hoćete li se samo sunčati ili planirate i neku drugu aktivnost.

Najbolje je napraviti spisak stvari uz koje će vam ovo leto biti baš onakvo kako ste ga i zamišljali.

Mali spisak, veliko olakšanje

U nastavku vam donosim spisak stvari koje treba da se nađu u vašem koferu na putu do zasluženog odmora. 

Krema za sunčanje. Iako već i vrapci znaju da se bez nje ne sme na sunce, treba ponoviti još jednom – ona je obavezno sredstvo za zaštitu od UV zračenja, bez kog ne smete izaći napolje, a kamoli na plažu. Zdravlje kože je uvek na prvom mestu. Najbolje bi bilo da izaberete onu koja najbolje odgovara vašem tipu kože.

Torba za plažu. Boja i materijal zavisi od vašeg tvojem ukusa. Najbitnije je da bude jaka i dovoljno velika da bi u nju stalo sve što vam je potrebno. Nemojte da zaboravite da u nju treba da stanu peškiri, a dobro bi bilo da sadrži i tajnu prgradu u koju možete da stavite lične stvari dok se bezbrižno brčkate u moru.

Slamnati šešir ili kačket su odlični za zaštitu. Boja, veličina oboda, moderan ili klasičan – to je na vama. Njegova glavna svrha je štiti glavu i lice od sunca. Da bi zaštitili oči, obavezne su sunčane naočare.

Kupaći kostim je najbitniji letnji odevni predmet. Preko njega možete obući pamučnu tuniku ili veliku maramu namenjenu za plažu. Muškarcima je malo lakše – šorts i majca su dovoljni. Manje marame možete iskoristiti za pokrivanje ramena, da ne bi izgoreli. Vrlo bitna je i obuća, za koju je najbitnije da je udobna i da je napravljena od prirodnih materijala. Što se mene tiče najbolje su japanke, espadrile ili sandale.

Zabava. Ako želite da osigurate dodatnu zabavu pored kupanja, ponesite rekvizite za igru, na primer karte, loptu, knjige, peraje, maske za ronjenje… Još jedna stvar koju ne smete zaboraviti su ležaljke, koje će vam boravak na plaži učiniti prijatnijim.

Flašica vode. Možda nećete primetiti da se za vreme bezbrižnog brčkanja u moru, vaša tela znoje i gube vodu. Da bi sprečili dehidrirataciju, ponesite sa sobom flašicu vode, domaćeg čaja ili svežeg soka. Savet više – flašu pre odlaska na plažu stavite u zamrzivač i sačekajte da se potpuno zamrzne. Takvu je ponesite na plažu i napitak će biti hladan bar nekoliko sati.

Inspiracija – miss7zdrava.24sata.hr

Fotgrafije: Pixabay, mississaugaphotographyservice.ca, leaf.tv, halong.co, travelandleisure.com

Ostavite odgovor