Ideje za doručak: Jeste li za sir sa voćem ili sladoled sa žitaricama?

Postoji mnogo razloga zašto je doručak najbitniji obrok u toku dana. O tome sam pisala u jenom od svojih blog postova. Pošto prolećni praznik Uskrs polako prolazi, a sa njim i preterivanje u iću i piću, možete da se bacite na neki od režima.

Posni hrono jelovnik: Koliko je doručak važan? (RECEPTI)

Sada slobodno možete da „odahnete“ od masne i teške hrane i da povedete računa pred leto, ne bi li zablistali na plažama.

Doručak pokreće metabolizam, obezbeđuje potrebnu energiju i dovoljnu količinu hranljivih materija za ceo dan. Isprobajte neke od ovih ideja za prvi obrok i započnite dan na najbolji način.

Voće i sir

Ovaj ujednačeni doručak odličan je izbor ako nemate mnogo vremena ujutro. U plastičnu kesu ubacite jabuku, naseckane komadiće sira i nekoliko oraha.

Tost sa puterom od kikirikija

Dve kašičice putera od kikirikija namažite na tost od celih žitarica i dobićete odličan obrok pun proteina i vlakana. Za dodatna vlakna, stavite malo suvog grožđa.

Krofna i čokoladno mleko

 

Izaberite praznu krofnu i nemasno čokoladno mleko. Hranljiva vlakna možete dodati tako što ćete pojesti i četvrtinu šolje badema ili suvog voća.

Šejk od jagoda

U blender ubacite sveže jagode i nemasno mleko (može i sojino). Po želji dodajte i bananu, a šejk možete napraviti i veče pre, pa ga čuvajte u frižideru.

Sladoled sa žitaricama

 

Kao što svi znamo, žitarice sa mlekom su, prema mnogim nutricionistima, idealan izbor za doručak. Umesto mleka, možete ih ubaciti i u „lajt“ sladoled od vanile ili smrznuti jogurt. Dodajte malo svežeg voća za dozu vitamina i vlakana.

 

Fotografije: Pixabay, Tumblr, ifyougiveablondeakitchen.com

Ostavite odgovor