Lepi Rovinj: Mesto gde se prave bebe (VIDEO)

U vreme SFRJ, Rovinj je bio jedno od najpopularnijih letovališta Beograđana. Čak je  i jedna epizoda kultne serije „Grlom u jagode“ snimana u Rovinju, kada Bane Bumbar pokušava da prepliva kanal.

Grad Rovinj na istarskom primorju jedna je od najlepših i najposećenijih destinacija za letnji odmor.

Baš zato, deo ovogodišnje revije mode je kao održan na Crvenom ostrvu, koji se nalazi na samo desetak minuta vožnje trajektom od Rovinja. Ekipa iz Srbije je tako, osim u revijama, uživala i u istarskom gostoprimstvu.

„Bejbi mun“

Rovinj s mora

Rovinj je prepun sadržaja za pravi odmor, a jedan od njih je „Velnes otok“ (Wellness island), gde gosti mogu da uživaju u najrazličitijim spa tretmanima, a sve uz prijatne mirise lekovitih biljaka koje su svojstvene za Istru.

rovinj4

Gosti sve češće dolaze na Crveno ostrvo i zbog posebnog programa koji hotel „Istra“ ima, a to je „Bejbi mun“ (Baby Moon) ili odmor koji parovi mogu da iskoriste da naprave bebu!

U paketu koji  podrazumeva pet noćenja sa doručkom, par koji se odluči na ovakav odmor dobija šampanjac u znak dobrodošlice, buket cveća, jednom u toku boravka romantičnu večeru uz sveće, deset odsto popusta na sve velnes usluge u hotelu, kasnije odjavljivanje iz hotela i deset posto popusta prilikom sledećeg dolaska i poklončić za bebu.

rovinj2

  • Ova usluga je nova, ali je već postala vrlo popularna. Smatramo da je svakom paru potrebno malo vremena da se osami, pa tako i onima koji žele da prošire porodicu. Savremeni način života je dosta stresan, što nepovoljno utiče na sve nas, pa i na buduće roditelje. Ovo je idealan način da parovi dobiju malo mira  – objasnio je Marin Lovrić, direktor „Istre“.

Osim ove ponude, postoji i takozvani „Beg u dvoje„, u čiji paket su uračunati dva noćenja sa doručkom, večera uz sveće u restoranu „Laterna“ u dvorcu, večera, ulaz u spa zonu. Za nju, hotel je pripremio „hidro lajf“ (hydro life) tretman lica i „kvins bat“ (queens’ bath) kupku.

Mediteranski duh

Bazen u hotelu

Plaža je kamenita i šljunkovita i označena plavom zastavicom. U okviru hotela su prelepi  otvoreni bazeni.

  • Na Crvenom ostrvu, koje je još poznato i pod nazivom Sveti Andrija, postoji mnogo mesta za odmor jer je šumovito, pa je idealno i za aktivan odmor. Naši gosti ovde dolaze da se odmore i uživaju – istakao je Lovrić.
Brioni

A kad se stane na tlo Rovinja, onda se spozna pravi mediteranski duh. Uske uličice, omamljujući miris mora, na svakom ćošku taverne sa ukusnim specijalitetima…

Gosti neretko svrate do Fažane, a odatle trajektom do Briona, Titovog omiljenog odmarališta, a danas turističke atrakcije.

Sveta Eufemija – zaštitnica Rovinja

Katerdrala Svete Eufemije

Rovinj se prvi put pominje u sedmom veku kao Kastrum Rubini, iako se smatra da je nastao između trećeg i petog veka. Na tlu grada bila je razvijena kultura Histra. Posle mirne vladavine Rima, Rovinj su napali varvari i sa kopna i sa mora.

Godine 800. do zidina grada doplovio je kovčeg sa posmrtnim ostacima Svete Eufemije, koja od tog trenutka postaje zaštitnica Rovinja, pa tako njena bista stoji  na vrhu istoimene crkve koja dominira gradom.

Od 10. do 12. veka grad je imao autonomni status, do 1283. godine, kada pada pod vlast Venecije. Sve do polovine 19. veka Rovinj je bio najveća luka na zapadnoj obali Istre. Od 1918. do 1943. grad je pripadao Italiji, a od 1947. pripojen je teritoriji Jugoslavije.

U vreme SFRJ, Rovinj je bio jedno od najpopularnijih letovališta Beograđana. Čak je  i jedna epizoda kultne serije „Grlom u jagode“ snimana u Rovinju, kada Bane Bumbar pokušava da prepliva kanal.

Fotografije: Pixabay, Youtube, Boris Đurić

Ostavite odgovor