Kad se slavi onda se i popije: Saveti šta jesti za jutro bez mamurluka

Ne znam za vas, ali ja ponekad volim da se razveselim i opustim i, što da ne, popijem koju više. I tako pripita ponekad znam da posegnem za onom najgrđom hranom. Kiosci ili šta već, sa roštiljem i picama.

Da, znam, rado bismo pojeli sočnu pljeskavicu sa porcijom pomfrita, ali svi znamo da ćemo zbog toga itekako zažaliti. Tako i ja 🙂

Međutim, na moju i vašu sreću, postoje i neki zdraviji obroci. Njih možemo da klopamo pošto se zapijemo, a oni mogu da nam ublaže mamurluk sledećeg jutra.

Banane

bananas
Ovo ukusno (i moje omiljeno) voće bogato je kalijumom, elektrolitom koji prosto „isčezava„, kad pijemo alkohol.

Pica vegeterijana

 

pizza-3
Iako pica baš i nije preporučljiva, imam odlične vesti za sve koji ne mogu da odole. Budite pametni: naručite parče koje je puno povrća, a višak ulja skinite papirnatom maramicom.

Bilo šta sa žitaricama od celog zrna

zitarice
Žitarice od celog zrna su sačinjene od složenih ugljenih hidrata, koji apsorbuju alkohol. One takođe sadrže vitamine B, koji pomažu kod ublažavanja mamurluka.

Palačinke

 palacinke
Palačinke ili vafl, izbor je na vama. Razlog su opet oni čuveni ugljeni hidrati, koji upijaju alkohol, pa ako ne želite da jedete gorepomenute žitarice…

Humus

hummus
Bogat vitaminima B6 i C, gvožđem i folatom, humus je super zdrav način da ublažite sutrašnji mamurluk. U sezoni slavlja i proslava, pobrinite se da vam uvek bude u frižideru.

Supa

supa
Ne, ne mislim da ćete se u sred svih ovih proslava baviti kuvanjem domaće supe. Dobra je i ona iz kesice. Neka bude što bistrija, a kao takva pomoći će vam da razbistrite glavice. Koliko toliko.
Fotografije: Pexels, Pixabay

Ostavite odgovor