The Versatile Blogger Award

Opa, neko setio „Rokselaninog koferčeta“ da učestvuje u ovoj igrici koja se kao virus proširila mrežama! Vrlo lep način da se blogeri upoznaju. Međutm, sve do pre koji dan mene nije bilo na spisku ni kod koga. Pa dobro, pomislila sam, ipak ja pišem dugačke tekstove, ne vodim dnevnike, jer smatram da nikog ne treba da zanima šta ja mislim o ovom ili onom, a ne pišem ni o šminki ili krpicama. A onda osvanuh na blogu Sanje Ciganović koju ne poznajem čak ni preko mreža i zbog toga sam baš počastvovana, zato mi je ova nominacija fenomenalna! Moj blog nije standardni blog, to već napomenuh, već pišem o stvarima koje volim i o kojima znam.

Nisam vam ja neki prekaljeni bloger, ali kako vreme odmiče, to ću biti. 🙂 Domen imam od 2014, ali sam dugo osmišljavala kako bi to trebalo da izgleda. Da se zove „Rokselanin kofer“ kumovao je Nebojša, čovek kome mnogo dugujem, a da imam hiljadu života, ne bih mogla da mu se odužim. Negde u isto vreme smo on i ja pokretali blogove, i dalje blogujemo, ja se i dalje trudim da ono što napišem bude i zanimljivo i korisno. Neša „bistri“ politiku, a zajedno volimo istoriju.

E pa Sanja, beskrajno hvala 🙂 Posetite njen blog i vidite  čemu ona to lepom piše: umdrumiostalo.blogspot.rs

Nominujem:

Pišem, dakle postojim 

To sam ja

Pariške priče

Seksi u kuhinji

Volish Polish

Sedam činjenica o meni:

 1. Imam jednu Unu od 12 i po  godina, koja je visoka 1,74 metara, teška 58 kilograma i nosi obuću broj 41. Peva u crkvenom horu, trenira košarku, obožava životinje i Arijanu Grande. Prati ove bjuti blogerke i vlogerke. Rodila sam je sa 26 godina. Sama. Neretko znam da kažem da sam se kao ameba samo podvojila na dva dela. Nas dve vodimo opasne bitke. I najviše se i volimo, zato.
 2. Ja sam turkofil. Poznajem dobro osmansku istoriju srednjeg veka i tu smatram da mi nema ravne. Otuda i pseudonim Rokselana. Rokselana je, za sve koji ne znaju, sultanija Hurem ili žena Sulejmana Zakonodavca. Jednom su me oslovili sa „Gospođo Rokselana“ 😀 Inače, za istoriju Osmanskog carstva sam se zainteresovala u trećem razredu osnovne škole kad je učiteljica Anita pričala o danku u krvi.
 3. Patim od depresije. Imam išijas od 16. godine.
 4. Imam talenta za crtanje, ali smatram da ipak bolje pišem nego što crtam.
 5. Kad nešto želim, obrnuću ceo svet naopačke da želju i ostvarim. Trenutno je to da ponovo pridobijem poverenje čoveka kojeg mnogo volim. Kao i njegovu ljubav. Zato činim krupne stvari i velike rezove koji ipak nisu za javnost, a koje ovog proleća menjaju moj život iz korena.
 6.  Ne znam da vozim ni auto ni bicikl.  😀
 7. Bez muzike ne mogu da živim. Ipak, ona koja me iz temelja prodrma je muzika iz filmova „Pre kiše„, „Arizona Dream„, „Kraljica Margo„, „Gladijator„, obožvam Vangelisa, Vlatka Stefanovskog, Gibonnija, Vlada Georgieva, Slobodana Trkulju, „Neverne bebe“… Uvek se rasplačem uz „Jesen stiže dunjo moja“ i „A ti se nećeš vratiti„.

E sad, dragi moji nominovani, red je na vas. 🙂 Pravila su tu, budite dobri i pišite! Ljubi vas sve Roksi!

 

Pravila:

 1. Zahvaliti se blogeru koji vas je nominovao
 2. Nominujte do 15 blogera (možete manje ali ne više) i obavestite ih
 3. Podelite sa svima 7 činjenica o sebi
 4. Objavite sliku nagrade u svom tekstu i ova pravila

4 thoughts on “The Versatile Blogger Award

 1. Čitam tvoj blog od početka, ali, ti ne stigneš u Blogere, često. Jer, da stigneš, videla bi, da te je Sanja nominovala pre desetak dana, čime je meni „oduzela“ mogućnost da te nominujem jer si to zaslužila sa velikim Z 😉 Eto, tek da znaš 😉

  1. Draga Olja, u pravu si, ne stižem u Blogere često i stalno ponavljam kako ću to promeniti 🙂 Ne ljutim se ni na kog, prosto ljudi nominuju ko im padne na pamet 🙂 Meni je drago što dospeh međ’ drugare 🙂 Hvala ti!

Ostavite odgovor