Pravila privatnosti

Ko sam ja

Moj blog je: https://www.rokselana.com.

Koje podatke skuplja moj blog i zašto ih skuplja?

Komentari

Kada posetioci ostavljaju komentare na sajtu, moj blog prikuplja podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i pregledač (browser) ne bi li sprečio spam.

Sve se ovalja anonimno uz pomoć vašeg imejla (koji se naziva i hash) koji se koristi i za otkrivanje Gravatar profila ako ga imate. Politika privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Pošto vam odobrim komentar, vaša slika profila je vidljiva javnosti i deo je komentara koji ste ostavili.

Newsletter

Jedino što kod newsletter-a (kod mene se to zove Novotarije) prikupljam je vaša imejl adresa i to je jedino što ostavljate. To je zaštićeno i niko sem vas ne može da vidi vašu imejl adresu kad dobijete newslwetter.

Mediji

Ako postavljate slike na veb lokaciju, trebalo bi da izbegnete učitavanje slika pomoću ugrađenih podataka o lokaciji (EKSIF GPS). Posetioci bloga mogu preuzeti podatke o lokaciji iz vaših slika na posltavljenih na blogu.

Kontakt obrazac

Kolačići

Ako ostavite komentar na mo blogu, možete se odlučiti da sačuvate svoje ime, adresu imejl i veb lokaciju u kolačićima. Ovo je samo zato da bi vam skartilo vreme, tako da ne morate ponovo da popunite svoje podatke kada ostavite novi komentar. Ovi kolačići nestaju posle godinu dana.

Ako imate nalog i prijavite se na moj blog, stićiće vam privremeni kolačić da bi moj blog utvrdio da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne prikuplja lične podatke i sve se briše kad zatvorite pregledač (browser).

Kada se prijavite, postoji nekoliko kolačića kojim čuvate svoje podatke za prijavljivanje i svoje prikaze na ekranu. Kolačići prilikom prijave ostaju dva dana, a opcije prikaza traju godinu dana. Ako izaberete „Zapamti me“ (Remember Me) opciju, vaše korisničko ime će ostati u bazi dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.

Ako uređujete ili objavljujete članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne prikuplja lične podatke i sadrži identifikacioni broj članka (ID) koji ste upravo izmenili. Nestaje posle jednog dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih veb stranica

Članci na mom blogu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (na primer video zapise, slike, članke, …). Ugrađeni sadržaj sa drugih internet tranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac došao na drugu internet lokaciju.

Ovi veb sajtovi mogu da prikupljaju podatke o vama, da koriste kolačiće, imaju dodatna praćenja treće strane i da nadgledaju interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako ste prijavljeni i kod te internet lokacije.

Analitika

Sa kim delim podatke?

Koliko dugo zadržavam vaše podatke?

Ako ostavite komentar, taj komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neodređeno vreme. Ovo je zato da moj blog može automatski da prepozna i odobri sve naknadne komentare umesto što ih držim „u redu“ za odobrenje.

Za korisnike koji se registruju na moj blog, moj blog čuva lične informacije koje su korisnici imaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili izbrišu svoje lične informacije u bilo kom trenutku. Jedino što ne mogu je da promene svoje korisničko ime. Administrator ovog bloga može da vidi i uređuje te informacije.

Koja prava imate nad vašim podacima?

Ako imate nalog na mom blogu ili ste ostavljali komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imam o vama, uključujući i sve podatke koje ste mi dali. Možete takođe da zatražite da obrišem sve lične podatke koje imam o vama. Ovo ne uključuje nikakve podatke koje sam dužna da zadržim u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gde šaljem podatke?

Komentari posetilaca mogu da se provere putem automatske usluge za otkrivanje spama.