Najbolji zvučnici za vrhunski ugođaj

Da li ste nekada pomislili da biste mogli omiljenu muziku da slušate u jednoj sasvim novoj dimenziji? Muzika preko kvalitetnih zvučnika je upravo to – bolja dimenzija doživljaja zvuka. U tekstu koji sledi pokazaćemo vam koji su trenutno najbolji zvučnici, kao i na šta morate paziti prilikom kupovine.

Većina ljudi ne shvata koliko dubine nedostaje njihovoj muzici, dok je ne čuje kroz dobar par zvučnika. Dobri zvučnici ne samo da izgledaju lepo, oni takođe značajno poboljšavaju zvuk pri slušanju muzike.

Da li ste nekada pomislili da biste mogli omiljenu muziku da slušate u jednoj sasvim novoj dimenziji? Muzika preko kvalitetnih zvučnika je upravo to – bolja dimenzija doživljaja zvuka. U tekstu koji sledi pokazaćemo vam koji su trenutno najbolji zvučnici, kao i na šta morate paziti prilikom kupovine.

Lista najboljih zvučnika

Lista u nastavku, zasnovana je na brojnim testovima ozvučenja odstr ane stručnjaka, kao i na izveštajima korisnika:

  • Teufel Ultima 40 Mk3 – Ovo su najbolje ocenjeni podni zvučnici kompanije Teufel. Trokanalni sistem sa moćnim vuferima, obezbeđuje odličan zvuk za slušanje muzike, filmove i igre. Posebno je pogodan za prostorije do 35 kvadrata. Daju odličnu vrednost za uloženi novac, balansiran zvuk i dobru reprodukciju glasa.
  • Polk Audio T50 – Zvučnici elegantnog i jednostavnog dizajna, po povoljnoj ceni. Podni zvučnik sa tri integrisana drajvera je pogodan i kao centar stereo-sistema, i kao deo surround – sistema u malim i srednjim prostorijama. Nažalost, dostupan je samo u jednoj boji.
  • Nubert Nubox 313 – Odlični kompaktni zvučnici prilagođeni početnicima, sa čitavim nizom pozitivnih osobina. Pored solidne stabilnosti nivoa, senzacionalna dinamika i moćan bas doprinose izbalansiranom celokupnom performansu. Prostorno su, takođe, ubedljivi, tako da pogoduju sistemu kućnog bioskopa.
  • Mohr SL20 – Podni zvučnik u formi tornja, elegantan,visokog kvaliteta izrade. Besprekorna reprodukcija zvuka je posebno upadljiva, dok se male slabosti u reprodukciji basa mogu zanemariti zbog niske cene. Dostupan je u više boja uz praktičnu dodatnu opremu.
  • Edifier Studio S1000DB – Odličan par višenamenskih, multimedijalnih zvučnika. Pored visokokvalitetnog zvuka, prisutan je i atraktivan dizajn po razumnoj ceni. Dostupni su i različiti super dodaci, kao i daljinski upravljač. Manji nedostaci su: nešto veće dimenzije i rotacione komande na poleđini.
  • Klipsch Reference r51m – Solidni retro-zvučnici za police koji mogu magično da ožive muzičke play-liste, kao i da upotpune ugođaj TV-večeri. Ovo nije samo zbog čvrste konstrukcije i prvoklasne izrade, već i zbog lepog retro-dizajna, a sve po prihvatljivoj ceni. Odlični za kućni bioskop. Manji nedostatak je slab bas.
  • Canton GLE 490 – Trokanalni podni zvučnik koji može da podnese snagu do 320 vati. Sofisticirana tehnička rešenja osiguravaju precizan i besprekoran zvuk. Ovo čini zvučnik idealnim kao prednji zvučnik u sistemu kućnog bioskopa, kao i za slušanje muzike. Nedostatak: problemi u opsegu niskih frekvencija. Odlična vrednost za novac.
  • Elac Debut F6 – Vodeći zvučnici u porodici Debut. Nude zapanjujuće performanse po pristupačnoj ceni. Podni zvučnici blistavih detalja i dubokog basa koji ispunjava prostor. Idealni za sistem kućnog bioskopa.
  • Q Acoustics 3050i – Podni zvučnik impresivne veličine, sa elegantnim, futurističkim dizajnom. Ali box nije samo spoljaprivlačan, već se ispod spoljašnjosti krije vrhunska tehnologija koja obećava najveće zadovoljstvo slušanja. Dostupna je i dodatna oprema.
  • Audioengine Hd3 – Bluetooth stoni zvučnik, koji nudi prelep dizajn i širok spektar opcija. Savršene je veličine za vaš sto ili policu za knjige. Ima odličnu bluetooth vezu za reprodukciju muzike visokog kvaliteta. Lako se podešava i ima ugrađeno pojačalo. Ima nešto jaču cenu.

Savet: ako ste početnik, preporučujemo dobar par fleksibilnih, stonih zvučnika. Kasnije možete lako nadograditi vaš sistem.

Kod kupovine zvučnika postoji nekoliko ključnih tačaka na koje treba obratiti pažnju:

Svrha zvučnika – Razmislite o tome za šta želite najviše da koristitezvučnike. U zavisnosti od situacije i upotrebe, postoje i različite vrste zvučnika.

Veličina i dizajn – Imajte na umu da zvučnici treba da nađu prostor u vašoj sobi i da se vizuelno u nju uklope. Izaberite idealno mesto za zvučnike, jer od toga zavisi i kvalitet zvuka. S druge strane, kutije zvučnika bi trebalo i lepo da izgledaju u prostoriji.

Funkcije zvučnika – Razmotrite koje funkcije imaju smisla za vas jer to ima veliki uticaj na zvuk. Želite li aktivne ili pasivne kutije? Sa koliko drajvera? Bluetooth, WLAN ili žični? Stereo ili surround? Dobro razmislite o svim ovim pitanjima, kako biste izbegli nepotrebne troškove i imali savršenu zvučnu atmosferu.

Savet: ako želite da u nekom trenutku proširite svoj sistem na više soba, svakako biste se trebali odlučiti za WiFi-vezu.

Veliki izbor zvučnika, i kompletne opreme za ozvučenje, pronaći ćete u internet-prodaji. Razgledajte ponudu, upoređujte cene i obavite kupovinu na vrlo jednostavan način, a sve iz udobnosti vlastitog
doma.

Fotografije: Pixabay

Ostavite odgovor