Najbolje destinacije u Srbiji za novogodišnji odmor

U Srbiji možete naći mesta za svaku vrstu novogodišnjeg odmora, od porodičnog do onog ispunjenog noćnim izlascima. Pročitajte koje su to najbolje destinacije u Srbiji za novogodišnji odmor.

Novogodišnji odmor je nešto što svi priželjkujemo i jedva čekamo, pre svega zbog dočeka Nove godine, a onda i zbog vremena koje ćemo provesti sa nama dragim ljudima, bilo sa porodicom ili sa prijateljima. U Srbiji možete naći mesta za svaku vrstu novogodišnjeg odmora, od porodičnog do onog ispunjenog noćnim izlascima. Pročitajte koje su to najbolje destinacije u Srbiji za novogodišnji odmor.

Gradovi

Nekad najbolji novogodišnji odmor može da se desi i u gradu. U gradovima u Srbiji se svake godine organizuje doček na trgovima, klubovi i restorani imaju posebne novogodišnje ponude sa živom muzikom, a tokom praznika možete posetiti i božićne vašare i štandove sa slatkišima, toplim napicima poput vina i tople čokolade, i sa rukotvorinama.

Beograd

Naša prestonica je verovatno vodeći grad po organizovanim aktivnostima za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. U Knez Mihajlovoj možete da uživate u ukrasima i uštandovima sa hranom i pićima, a onda da nastavite do Kalemegdana i uživate u snegomp okrivenoj tvrđavi i pogledima preko reke.

Beograd je idealan za odmor sa decom jer ima dosta aktivnosti u kojima cela porodica može da učestvuje. Tu su, pre svega, klizališta poput onog u dvorani „Pionir“ koje je otvoreno tokom svih zimskih meseci, kao i pozorišta za decu poput pozorišta „Boško Buha“ i „Pinokio“, i muzeji poput Muzeja nauke i tehnike i Muzeja čokolade u kojem možete i da napravite čokoladu.

Beograd je takođe savršeno mesto ukoliko želite da izlazite i provedete doček u klubovima. Većina restorana organizuje doček sa nastupima poznatih pevača, kao i hranom i pićem, a vaše je samo da uživate.

Novi Sad

Novi Sad je još jedan grad koji ima bogat sadržaj tokom novogodišnjih praznika i koji je idealan za odmor sa decom. Novi Sad takođe ima klizalište u Dunavskom parku u kojem, pored klizanja, deca mogu da uživaju i u prodavnici slatkiša i druženju sa Deda Mrazom.

Kao i u Beogradu, i u Novom Sadu se nalazi dosta kafića, restorana i kafana u kojima možete da dočekate Novu godinu, a na Trgu se odvija kulturno-umetnički program koji je pogodan za celu porodicu.

Takođe, možete da odvojite jedan dan za izlet na Frušku goru gde deca mogu da uživaju u snegu, a stariji u planinarenju. Tokom zime se na Fruškoj gori održavaju različite manifestacije koje neguju srpsku tradiciju i kulturu, pa je možda najbolje da organizujete svoj odmor u skladu sa tim dešavanjima.

Banje

Banje u Srbiji su uvek omiljena destinacija za odmor u bilo koje doba godine jer imaju odličnu ponudu, a njihove vode ostaju tople i tokom zimskih meseci. Banje su mesta na kojima ćete se sigurno odmoriti, a tokom novogodišnjih praznika vas očekuju različite aktivnosti i budite sigurni da ćete provesti nezaboravan doček.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji koje privlači turiste i tokom zime. Pored uživanja u zatvorenim bazenima i wellness centrima, možete uživati i u zimskim čarolijama na planini Goč koja se nalazi u neposrednoj blizini ove banje.

Na Goču mogu skijati i deca na stazi „Mali Princ“, a postoji mogućnost i noćnog skijanja. Jedno od mesta na kojima možete da radite na svom zdravlju jeste medicinski spa kompleks „Merkur“ u kojem možete uraditi i lekarske dijagnostičke preglede, ali i iskoristiti sve pogodnosti fitnes i wellness centra.

Većina hotela u Vrnjačkoj Banji organizuje doček Nove godine sa muzikom uživo i večerom, kao i reprizu dočeka. Ukoliko želite da se informišete o celokupnoj turističkoj ponudi ove poznate destinacije, posetite stranicu Vrnjačka Banja.

Banja Koviljača

Još jedna banja koja je izuzetno popularna među turistima jeste Banja Koviljača, koja se još popularno zove i Kraljevska banja. Ova banja ima tradiciju dugu više od sto godina, a njene specijalne bolnice za rehabilitaciju i izvori sumporovite vode su dostupni tokom cele godine.

Možete se odlučiti za novogodišnji odmor u Wellness centru Kovilje koje je smešteno u Kupatilu kralj Petar I i provesti vreme plivajući, u fitnes centru ili u sauni. Doček Nove godine možete provesti u nekim od hotela ili u etno selu „Sunčana reka“ gde možete ići na vožnju sankama ili fijakerom i uživati u vrućoj rakiji i vinu.

Planine

Najpopularnija opcija za odmor tokom zime jesu planin,e jer pružaju mogućnost doživljaja zime u njenom punom sjaju. Planine u Srbiji su idealna mesta za uživanje na snegu ili u toplini nekog od hotela ili restorana.

Kopaonik

Kopaonik je sigurno najpopularnija planina u Srbiji jer se na njoj nalazi najveći ski centar u našoj zemlji, a staze u njemu su podeljene na lake, srednje i teške, tako da svako može da uživa u njima. Kopaonik je takođe jedna od omiljenih destinacija za doček Nove godine.

Većina hotela ima organizovan doček, a apartmani se vrlo brzo izdaju za grupe ljudi koji žele da naprave doček po svojoj želji. Pre i posle dočeka možete da provedete vreme na snegu ili u obilasku nekih od sadržaja na Kopaoniku poput Pančićevog mauzoleja ili manastira Gradac.

Zlatibor

Zlatibor je još jedna planina sa razvijenim zimskim turizmom i ski centrom, zbog čega je veoma popularan za zimske odmore. Najmlađi će sigurno uživati u ski školama i lakim stazama, a stariji će moći da skijaju na malo težim stazama ili da se časte u nekom od restorana pored staza.

Zlatibor takođe ima dosta zanimljivih mesta u okolini koje možete da posetite, poput Mokre gore i Drvengrada. Stoga je najbolje da iznajmite neki apartman i provedete novogodišnji odmor sa porodicom ili prijateljima u prijatnom okruženju odakle možete da se upustite u razne avanture.

Zlatibor apartmani je mesto na kome možete da pronađete najbolji smeštaj za vas sa svim pogodnostima i prelepom okolinom.

U zavisnosti od toga kakav novogodišnji odmor želite, odaberite grad, banje ili planine u Srbiji. Na svim tim mestima možete da provedete nezaboravan doček i odmor ispunjen snegom i aktivnostima. Ne gledajte dalje od svoje zemlje i opustite se na savršenom odmoru!

Fotografije: Pixabay

Ostavite odgovor