Evo gde sve možete otputovati na doček Nove 2021. godine!

Svi koji volimo putovanja, ostali smo uskraćeni ove godine zbog svima poznatog razloga. Već naredna, 2021. godina pruža nam priliku da nadoknadimo propušteno i svi zajedno okrenemo novi list u pasošima.

A ima li boljeg povoda i simboličnijeg načina da obnovimo svoju ljubav prema putovanjima, nego da to učinimo na najglamurozniji od svih datuma – za doček Nove godine?!

Nećemo dužiti, već ćemo odmah preći na stvar, jer znamo da je to sve što vas zanima – ideje za mesta na kojima ćete se provesti fenomenalno na novogodišnjem putovanju saznajte u nastavku teksta!

Beograd – prestonica zabave posebno sija ove noći

Prvi izbor je očigledan i sigurno vam se već mota po glavi kao jedna od opcija. Pod uslovom da ne živite u njoj, naravno, prestonica Srbije može biti sjajan izbor za novogodišnje putovanje. Beograd je poznat širom Evrope, ali i čitavog sveta kao mesto koje nudi bezgranične mogućnosti za najbolji noćni provod, a posebno je magična u novogodišnjoj noći.

Beograd je pun fenomenalnih ugostiteljskih objekata kao što su klubovi, kafane, sale hotela i restorani, koji za ovo veče uvek pripreme posebnu ponudu, a nepogrešivo i glamurozni provod. Restoran City Hall doček Nove godine 2021, kao i druga fenomenalna mesta u gradu, pretvoriće u sasvim poseban doživlaj koji ćete dugo prepričavati!

Istanbul – doček Nove godine na dva kontinenta

Sigurno već znate za ovu specifičnost Istanbula – da, nalazi se na dva kontinenta, a čak ima i most koji se s jedne strane naslanja na Evropu, a s druge na Aziju. Pogled na Bosfor i most dovoljno su magični po sebi, a zamislite kada na to dodate još raskošni vatromet i nezaboravnu novogodišnju atmosferu!

Osim neverovatnog pogleda na Bosfor i jedan od najlepših novogodišnjih
vatrometa, Istanbul ima još puno toga da ponudi turistima. Obilazak nekih od najpoznatijih znamenitosti, kao što su Aja Sofija i Sultan Ahmedova džamija, više sunego vredne vašeg obilaska. Kapali čaršija oduševiće vas svojim orijentalnim šarmom, a na hranu takođe sigurno nećete imati primedbi!

Pariz za romantičan doček Nove godine

Gde da putuju parovi i romantične duše za Novu godinu?

Oh la la! Pa u Pariz, naravno.

Grad ljubavi, posebnog poljupca i svetlosti kakvu još niste videli najlepši je upravo za novogodišnju noć kada kroz njega prolazi sasvim posebna energija. Osim toga, treba da vidite kako su lepo okićena Ajfelova kula i Šonzelize zapraznike! Oduševiće vas estetika grada, a za prave poznavaoce i ljubitelje umetnosti, tu je na stotine muzeja, od kojih Luvr, naravno, najviše zavređuje pažnju.

Kuhinja i vina, šarmatni kafei, kao i francuski sirevi nešto su što morate probati na putovanju u Pariz, a nema sumnje da će ove praznične dane učiniti još lepšim, a vas zadovoljnijim.

Bečka bajka – novogodišnja čarolija u austrijskoj prestonici

Beč je jedna od omiljenih destinacija naših turista tokom novogodišnjih praznika, a nije slučajno zauzeo visoko mesto na listi gradova – miljenika. U atmosfera je uvek šarmantna, a za Novu godinu postaje sasvim magična!

Elegantni Beč, pored sofisticiranih ukrasa postavljenih širom grada, kao i kuhinje koju morate probati (bečka šnicla samo je jedna od gastronomskih užitaka koje možete kušati), nudi i široke mogućnosti za izbor mesta za doček Nove godine.

Bečki klubovi, pabovi, pa i restorani, ali i opere i teatri otvaraju vrata za Novu godinu i predstavljaju se u svom najglamuroznijem izdranju.

U Beču svako može odabrati mesto za provod po svojoj meri i želji i tako dočekati Novu godinu baš onako kako bi želeo. Osim toga, praznične dane u Beču možete iskoristiti za upoznavanje sa gradom. Bečke znamenitosti nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

Nova godina na planini – praznična idila

Ako niste raspoloženi za urbanu gradsku atmosferu tokom novogodišnjih praznika – pobegnite na neku planinu i uživajte u prirodnoj prazničnoj idili! Zlatibor, Tara i Kopaonik tu su za one koji ne bi dugo da putuju, a poznate evropske planine čekaju sve one koji su radi da pređu veće distance.

Svež vazduh, savršeno kuvano vino i odlični planinski gurmanluci, pružiće vam sjajan ambijent za odmor, pa je putovanje na obližnju planinu nešto što definitivno treba da uzmete u razmatranje ukoliko je upravo to ono što vam je potrebno – relaksacija i maksimalno uživanje.

Pa, gde ćete za Novu? Srećan put!

sponzorisan tekst

Fotografije: Pixabay

2 thoughts on “Evo gde sve možete otputovati na doček Nove 2021. godine!

Ostavite odgovor