Evo gde sve možete otputovati na doček Nove 2021. godine!

Nećemo dužiti, već ćemo odmah preći na stvar, jer znamo da je to sve što vas zanima – ideje za mesta na kojima ćete se provesti fenomenalno na novogodišnjem putovanju saznajte u nastavku teksta!

Svi koji volimo putovanja, ostali smo uskraćeni ove godine zbog svima poznatog razloga. Već naredna, 2021. godina pruža nam priliku da nadoknadimo propušteno i svi zajedno okrenemo novi list u pasošima.

A ima li boljeg povoda i simboličnijeg načina da obnovimo svoju ljubav prema putovanjima, nego da to učinimo na najglamurozniji od svih datuma – za doček Nove godine?!

Nećemo dužiti, već ćemo odmah preći na stvar, jer znamo da je to sve što vas zanima – ideje za mesta na kojima ćete se provesti fenomenalno na novogodišnjem putovanju saznajte u nastavku teksta!

Beograd – prestonica zabave posebno sija ove noći

Prvi izbor je očigledan i sigurno vam se već mota po glavi kao jedna od opcija. Pod uslovom da ne živite u njoj, naravno, prestonica Srbije može biti sjajan izbor za novogodišnje putovanje. Beograd je poznat širom Evrope, ali i čitavog sveta kao mesto koje nudi bezgranične mogućnosti za najbolji noćni provod, a posebno je magična u novogodišnjoj noći.

Beograd je pun fenomenalnih ugostiteljskih objekata kao što su klubovi, kafane, sale hotela i restorani, koji za ovo veče uvek pripreme posebnu ponudu, a nepogrešivo i glamurozni provod. Restoran City Hall doček Nove godine 2021, kao i druga fenomenalna mesta u gradu, pretvoriće u sasvim poseban doživlaj koji ćete dugo prepričavati!

Istanbul – doček Nove godine na dva kontinenta

Sigurno već znate za ovu specifičnost Istanbula – da, nalazi se na dva kontinenta, a čak ima i most koji se s jedne strane naslanja na Evropu, a s druge na Aziju. Pogled na Bosfor i most dovoljno su magični po sebi, a zamislite kada na to dodate još raskošni vatromet i nezaboravnu novogodišnju atmosferu!

Osim neverovatnog pogleda na Bosfor i jedan od najlepših novogodišnjih
vatrometa, Istanbul ima još puno toga da ponudi turistima. Obilazak nekih od najpoznatijih znamenitosti, kao što su Aja Sofija i Sultan Ahmedova džamija, više sunego vredne vašeg obilaska. Kapali čaršija oduševiće vas svojim orijentalnim šarmom, a na hranu takođe sigurno nećete imati primedbi!

Pariz za romantičan doček Nove godine

Gde da putuju parovi i romantične duše za Novu godinu?

Oh la la! Pa u Pariz, naravno.

Grad ljubavi, posebnog poljupca i svetlosti kakvu još niste videli najlepši je upravo za novogodišnju noć kada kroz njega prolazi sasvim posebna energija. Osim toga, treba da vidite kako su lepo okićena Ajfelova kula i Šonzelize zapraznike! Oduševiće vas estetika grada, a za prave poznavaoce i ljubitelje umetnosti, tu je na stotine muzeja, od kojih Luvr, naravno, najviše zavređuje pažnju.

Kuhinja i vina, šarmatni kafei, kao i francuski sirevi nešto su što morate probati na putovanju u Pariz, a nema sumnje da će ove praznične dane učiniti još lepšim, a vas zadovoljnijim.

Bečka bajka – novogodišnja čarolija u austrijskoj prestonici

Beč je jedna od omiljenih destinacija naših turista tokom novogodišnjih praznika, a nije slučajno zauzeo visoko mesto na listi gradova – miljenika. U atmosfera je uvek šarmantna, a za Novu godinu postaje sasvim magična!

Elegantni Beč, pored sofisticiranih ukrasa postavljenih širom grada, kao i kuhinje koju morate probati (bečka šnicla samo je jedna od gastronomskih užitaka koje možete kušati), nudi i široke mogućnosti za izbor mesta za doček Nove godine.

Bečki klubovi, pabovi, pa i restorani, ali i opere i teatri otvaraju vrata za Novu godinu i predstavljaju se u svom najglamuroznijem izdranju.

U Beču svako može odabrati mesto za provod po svojoj meri i želji i tako dočekati Novu godinu baš onako kako bi želeo. Osim toga, praznične dane u Beču možete iskoristiti za upoznavanje sa gradom. Bečke znamenitosti nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

Nova godina na planini – praznična idila

Ako niste raspoloženi za urbanu gradsku atmosferu tokom novogodišnjih praznika – pobegnite na neku planinu i uživajte u prirodnoj prazničnoj idili! Zlatibor, Tara i Kopaonik tu su za one koji ne bi dugo da putuju, a poznate evropske planine čekaju sve one koji su radi da pređu veće distance.

Svež vazduh, savršeno kuvano vino i odlični planinski gurmanluci, pružiće vam sjajan ambijent za odmor, pa je putovanje na obližnju planinu nešto što definitivno treba da uzmete u razmatranje ukoliko je upravo to ono što vam je potrebno – relaksacija i maksimalno uživanje.

Pa, gde ćete za Novu? Srećan put!

sponzorisan tekst

Fotografije: Pixabay

2 thoughts on “Evo gde sve možete otputovati na doček Nove 2021. godine!

Ostavite odgovor