Dodatna oprema za mobilne telefone koja će vam olakšati svakodnevicu

Svakodnevno zavisimo od mobilnih telefona u različitim segmentima naših života – telefon više nije samo sredstvo za komunikaciju, već i lični asistent, nutricionista, trener… Poželite aplikaciju koja će vam služiti nečemu, i ona vrlo verovatno već postoji.

Činjenica da su mobilni telefoni zapravo nov izum zvuči neverovatno, posebno pametni telefoni kakve koristimo danas. Međutim, već su postali nezamenljivi uređaji bez kojih retko ko može da funkcioniše u toku dana.

Zato ne treba da čudi težnja i ideja da se mobilni telefoni učine još korisnijim nego što već jesu. U nastavku teksta saznajte koja je to dodatna oprema koja će vam olakšati svakodnevnu upotrebu telefona, posebno ako ste organizovana osoba koja pametno koristi pametni telefon.

Punjač za automobil – 100% puna baterija tokom čitavog putovanja

Iako danas postoji veliki izbor opreme za mobilne telefone dostupnih na tržištu, za malo čime su potrošači pohrlili u radnje kao za punjačima za automobile. Setite se samo koliko ste bili prinuđeni da štedite bateriju tokom putovanja da se vaš telefon ne bi ugasio u najgorem trenutku, i da bi baterija izdržala do krajnje destinacije.

Danas taj problem više ne postoji.

Kako se pametnim telefonima sa svakom novom generacijom dodaje sve više funkcija, a aplikacije postaju sve veće i moćnije, očekivano je bilo da se i kapacitet baterije povećava.

Međutim, kapacitet baterije jedva da se povećao u poslednjih tri godine, pa prosečan korisnik mobilnog telefona ne može da koristiti svoj uređaj tokom celog dana, a da mu se ne isprazni baterija.

Zbog toga je potrebno da pametni telefon punite češće, a punjač koji je dostupan u svakom trenutku postaje neizostavi deo dodatne opreme za mobilne telefone, pogotovo ako ste često u automobilu i na putovanjima.

Bluetooth slušalice – džuboks bez zapetljanih kablića

Bluetooth slušalice su donele određenu revoluciju na polju dodatne opreme za pametne uređaje, a glavni razlog velike tražnje za ovim proizvodom je zato što su ove slušalice – bežične.

Zašto je slobodna bežična veza bez premca?

Nema više zapetljanih kablova, nema više slučajnog izvlačenja kabla slušalica ili obaranja telefona sa stola, a ne morate čak ni da nosite telefon sa sobom da biste slušali omiljenu muziku ili razgovarali sa nekim.

Bežični punjač – punjač za sve uređaje

Jedna od očiglednih prednosti bežičnog punjenja je manje kablova po prostoriji. Uz bežičnu tehnologiju ne morate nositi USB kabal gde god da idete, a ukoliko imate više uređaja na bežično punjenje možete koristiti istu podlogu za punjenje za sve uređaje.

Međutim, postavlja se pitanje da li bežični punjač utiče negativno na bateriju mobilnog telefona? Kratak odgovor je – ne! Bežično punjenje je dobro za bateriju i zapravo može da produži životni vek baterije.

Koliko puta ste samo čuli da telefon ne bi trebao da ostane na punjaču pošto baterija dostigne svojih 100 odsto napunjenosti? U slučaju bežičnog punjenja to više nije problem, jer bežični punjač sam prekida punjenje telefona kad se on u potpunosti napuni.

Stalak za telefon – pokretni džepni bioskop

Vrlo je naporno da se telefon drži sve vreme u rukama dok gledate video zapis, a veoma često telefon nije čist, jer ga u nosite sa sobom i dodirujete.

Stalak za telefon je mali predmet velikih mogućnosti, jer je dizajniran da stoji na tvrdoj površini, i od vašeg pametnog telefona napravi neku vrstu minijaturnog televizora.

U kojim situacijima je stalak za telefon idealan?

Ljudima je mobilni telefon postao produžena ruka, što znači da se postolje ili stalak za telefon mogu koristiti praktično svuda. Koristite ga dok vozite automobil, tako da možete bez problema pratiti navigaciju ili glasovnim komandama menjati listu pesama, dok bezbedno držite obe ruke na volanu.

Stalak može da vam olakša istovremeno gledanje dva uređaja, ukoliko radite na određenom projektu. Takođe, držač za telefon možete iskoristiti i da gledate video zapise dok ribate šerpu i perete sudove, a ono čemu će većina najviše obradovati – možete ga koristiti u kupatilu!

Gimbal za mobilni telefon – profesionalni snimci amaterskih filmskih stvaraoca

Možda ste oduvek maštali da pravite filmove i dominirate filmskim platnom, ali ste shvatili da vam bez adekvatnog školovanja i skupe opreme to neće poći za rukom. Međutim, gimbal za mobilni telefon je relativno jeftina dodatna oprema koja vam može pomoći da napravite profesionalan video iako ste amater.

Kako pametni telefoni napreduju tako napreduje i dodatna oprema za njih, pa je gimbal odličan izbor za ambiciozne filmske stvaraoce.

Zašto je to tako?

Najnoviji pametni uređaji imaju odlične kamere koje su savršene za snimanje video zapisa, ali zbog stalnog mrdanja snimci na kraju budu neupotrebljivi.

Upravo gimbal vam može pomoći kao stabilizator čak i kada pravite nagle i oštre pokrete, tako da na kraju kadar izgleda kao da je sniman profesionalnom kamerom.

Objektivi za pametne telefone – proširivanje vizuelnog kapaciteta kamere

Objektivi kao dodatna oprema za pametne telefone su idealne za svakodnevne aktivnosti fotografskih entuzijasta, a odlična su kombinacija sa gore pomenutim stabilizatorom.

Svrha ovih objektiva je da poboljša kvalitet fotografije ili video snimka proširivanjem vizuelnog kapaciteta kamere pametnog telefona. To se postiže promenom daljine i ugla gledanja, odnosno proširivanjem kadra.

Dovoljno je da ga jednostavno prikačite na kameru svog pametnog uređaja i postaćete kreativniji sa svojim snimcima.

Uzevši u obzir rapidan napredak pametnih telefona i aplikacija, nesumnjivo je da će dodatna oprema za mobilne telefone postati sve sofisticiranija sa svakom novom generacijom.

Ono što je posebno primamljivo kod ovih proizvoda je što su naširoko dostupni i povoljni, što je razlog više da ih nabavite i tako učinite vaš pametni uređaj još pametnijim.

Fotografije: Pixabay

1 thought on “Dodatna oprema za mobilne telefone koja će vam olakšati svakodnevicu

  1. Tolika je sitnica u pitanju ali moram da napisem jer nisam verovao koliku razliku pravi. Dobio sam onaj pop socket uz masku na poklon, nisam ni razmisljao da to cudo ikad zalepim na teefon. Nijednom mi nije ispao iz ruke od tad, a inace ne mogu da se pohvalim da se to ne desava.

Ostavite odgovor