Novi zakon, stara pravila: Da li se slika polnog organa u inboksu računa ili ne? (EKSPLICITAN SADRŽAJ)

Kažu, stupio na snagu novi zakon.  Nema više uznemiravanja niti seksualnog mobinga. Stvarno? Da se kladimo da to baš u ovoj zemlji Srbijici ne funkcioniše? Naravno da ne funkcioniše! Koliko vas će, ozbiljno vas pitam, da prijavi kada ih neki magarac od muškarca maltretira – od ulice, preko posla i kuće, do kreveta? Ozbiljno? Malo. Vrlo malo. I koliko će stvarno država da odreaguje kada … Continue reading Novi zakon, stara pravila: Da li se slika polnog organa u inboksu računa ili ne? (EKSPLICITAN SADRŽAJ)

Svet viđen ženskim očima #profemina2017: Hrabrost je roditi se i živeti kao žena u Srbiji (VIDEO)

Svi znamo već prežvakane priče kako je teško biti žena u ova sumanuta vremena i na brdovitom Balkanu. Ne samo što ih znamo već ih svakodnevno slušamo, čitamo, svakodnevno se zgražavamo nad (ne)delima prema ženama, ali malo ko nešto preduzima da popravi stanje. Pre neki dan sam se kod vrsnog stručnjaka, kliničkog psihologa susrela sa mizogenim komentarom, dok je pregledao moj „dosije“ trauma i problema … Continue reading Svet viđen ženskim očima #profemina2017: Hrabrost je roditi se i živeti kao žena u Srbiji (VIDEO)

The Versatile Blogger Award

Opa, neko setio „Rokselaninog koferčeta“ da učestvuje u ovoj igrici koja se kao virus proširila mrežama! Vrlo lep način da se blogeri upoznaju. Međutm, sve do pre koji dan mene nije bilo na spisku ni kod koga. Pa dobro, pomislila sam, ipak ja pišem dugačke tekstove, ne vodim dnevnike, jer smatram da nikog ne treba da zanima šta ja mislim o ovom ili onom, a … Continue reading The Versatile Blogger Award

Tužno sećanje: Godina bez proleća (VIDEO) (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Pre 18 godina nismo imali proleće. Nije došlo te godine. Pročitah pre neki dan na jednoj društvenoj mreži da je neko postavio pitanje: Da li se sećate kako vam je izgledao taj dan, taj 24. mart 1999?  Sećam se. Naravno da se sećam. Otvarala sam radnu knjižicu. Imala sam 21 godinu i snove da ću jednoga dana postati novinar. I nekako, naslućivala sam šta će … Continue reading Tužno sećanje: Godina bez proleća (VIDEO) (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Omaž jednom prazniku: Srećan vam Dan žena! (VIDEO) (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Neki od vas se sećaju mog prošlogodišnjeg teksta o Danu žena, sa mog starog bloga, pod naslovom „Srećan Dan žena: Klekni, ženo!“. Ovo je dopunjena verzija tog teksta. Skoro da se ništa nije promenilo. Opet je Dan žena. I opet ćete nositi cveće, parfeme, slatkiše i raznorazne poklone. Eto, dan je žena. Dobro je, pa je to samo ovaj jedan dan. Sutra, sve po starom. … Continue reading Omaž jednom prazniku: Srećan vam Dan žena! (VIDEO) (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Između bajke i stvarnosti: Idealna veza (ne postoji) je i te kako moguća!

Oduvek verujem u simbole. Te male, diskretne znake. Tako ću započeti i ovaj post. U simbolima. Samo ću napisati – ona se zove Neva. I to je simbol od kog ću krenuti. Sad da vam objasnim zašto ovo sve pišem. Na ovom blogu retko otkrivam svoje lične stvari. Neću ni sad odstupiti od tog pravila, jer ovaj blog nije moj dnevnik. Ovaj blog je o nečemu … Continue reading Između bajke i stvarnosti: Idealna veza (ne postoji) je i te kako moguća!

Da se probude strasti i vatre pod čaršafima: Filmovi koji će vam učiniti Dan zaljubljenih lepšim (VIDEO)

Da li znate da se pre 30 godina u ovom delu Balkana nije ni znalo da postoji Dan zaljubljenih? Taj 14. februar bio je dan kao i svaki drugi. Imali smo 8. mart gde se, kao, pokazivala neka veća „nežnost“ prema lepšem polu i to je to. Dovoljno. Sada je situacija dosta drugačija. Mnogo veća frka je danas imati onog koga volite i ko vas … Continue reading Da se probude strasti i vatre pod čaršafima: Filmovi koji će vam učiniti Dan zaljubljenih lepšim (VIDEO)

Da vratimo stari običaj darivanja za Svetog Nikolu: Mašta i vešte ruke mogu svašta

Možda su vam nekada pričale bake da su deca u davna vremena dobijala poklone za Svetog Nikolu. Tada su se stavljale čarapice ili cipele na prozor ili kamin. Sveti Nikola bi došao i mališanima doneo poklone koje bi stavljao baš u čarape i cipele. Smatra se da je Sveti Nikola preteča Deda Mraza, ao tome možete više pročitati ovde. Ovoga puta, želim da vas podstaknem … Continue reading Da vratimo stari običaj darivanja za Svetog Nikolu: Mašta i vešte ruke mogu svašta

#Dostojanstvo je ljudsko pravo: Nedosanjani snovi

Mnogo lepo ti stoji ta boja kose – pogledala me je tužno. Ja sam se njoj osmehnula. Žutilo u licu nije izbledelo, ona je izgledala sve umornije. Bio je to, kasnije će se ispostaviti, poslednji kompliment koji mi je dala.  Samo 48 sati kasnije više nije bila među živima. Otišla je tog sumornog, hladnog, sivog 26. novembra na neko lepše, mirnije, zdravije mesto. Ma gde … Continue reading #Dostojanstvo je ljudsko pravo: Nedosanjani snovi

Crtice iz života: Deoba jedne amebe

Kako? Bilo je to najgluplje pitanje meni postavljeno kada sam pre deset i po godina Uninom ocu saopštila da sam trudna. Ovaj… Stavrno ne znam šta da ti kažem… Ne, mislim, kako je to moguće, pošto ja imam manjak pokretnih spermatozoida…? Očigledno smo uboli dan, vreme, godinu… A taj manjak je promenljiva kategorija. Tako sam čitala. Muk. Hajde, ti vidi koliko to košta pa mi … Continue reading Crtice iz života: Deoba jedne amebe