O meni

Vesela… 🙂 Turkofil. Obožavam istoriju. Pokušavam da živim zdravo, da se pravilno hranim, ponekad držim dijetu, redovno vežbam… Volim svaku vrstu opuštanja. Volim da pišem i da čitam. Hedonista sam, ali to se kosi sa onim delom o zdravom životu, pa sam ponekad i kontradiktorna. 😉

dsc_6599

U kritičnim situacijama umem da upotrebim oružje. Vatreno. Obožavam ritual prve kafe. Očarana likovima i delima Mehmed paše Sokolovića, Rokselane/Hurem/Aleksandre Lisovske, Sulejmana el Kanunija i Mehmeda el Fatiha… Otud i moje internet ime – Rokselana. Još dok niko nije ni imao pojma ko je ona.

Volim da putujem i da o tome pišem.

dsc_6697

Pomenuta u knjizi:

„doduše novinarka lista Politika Nataša Ilić u svom tekstu na to jeste ukazala juna 2005, ugalvnom da bi uputila sugestiju vlastima i pozvala javnost na renoviranje zapuštene Mehmed-pašine česme u Beogradu, ali – ona nije zvaničnik“ – citat iz knjige Vladislava Bajeca „Hamam Balkanija„, 31. strana.

Volim da čitam i da istražujem. I da pišem. Uvek i svuda. 🙂 Zato su uz mene olovka, blokče i diktafon.

img_5916

Od gurmanluka obožavam suši. Kampari. Pivo. Dobro crno i belo vino (mislim da sam tek skoro otkrila omiljene vrste!). Volim da probam nove ukuse. Volim ljuto i začinjeno. Sladoled. Tiramisu. I dalje učim da kuvam. 😉

More obožavam. Postoji mesto gde punim baterije, a zove se Ada Bojana. I to je moje parče raja.

Obožavam da plešem. I znam da plešem. 🙂 I dalje volim lude noćne provode uz dobar rokenrol ili tamburaše. Volim moj Zemun. Najviše Beograd. Kaldrmu obožavam. Volim mačke. Gajim mačke. 😀 Leto je moje godišnje doba.

Smejem se. Uvek.

Ah da. Obožavam avione. Tačnije, letenje. 🙂

I uvek mi je mali kofer!

 

Оставите одговор