Najpoželjnije destinacije za 2018: Od prelepih plaža Filipina i Španije, preko evropske skockanosti do kaldme Tbilisija

Ako postoji makar jedna novogodišnja odluka koju treba da ostvarite tokom ove 2018. godine, to je onda ona da putujete. Ta odluka ne spada ni u kakva mršavljenja i dovođenja u formu, promenu posla, ali vas svakkao može učiniti bogatijim i da vam pomogne kod samorazvijanja, novih iskustava, pa čak i kod onog nabitnijeg,a to je lična sreća. Putovanja su mnogo vrednija od svakog godišnjeg … Continue reading Najpoželjnije destinacije za 2018: Od prelepih plaža Filipina i Španije, preko evropske skockanosti do kaldme Tbilisija

Popularne tropske destinacije za Doček: Nova godina u kupaćem kostimu! (VIDEO)

Od kad nam za sebe, obožavam leto. Takođe, od tad mi je ideja o proslavi Nove godine u kupaćem kostimu vrlo privlačna. Ako možete, ne bi bilo loše da razmislite o egzotičnom Dočeku na nekoj plaži ili plažnom baru, dok ispijate novogodišnje koktele i uživate u konzumaciji nekih neobičnih specijaliteta. Ukoliko to ne uspete ove godine, eto ideje za sledeću ili neku narednu Novu. Puerto … Continue reading Popularne tropske destinacije za Doček: Nova godina u kupaćem kostimu! (VIDEO)

Zimske destinacije vam se smeše: Evo koja mesta i gradove treba posetiti kad zaveje (VIDEO)

Evropska zima zna da bude vrlo različita: od velikog snega i polarnih noći na severu, u kojima sunce gotovo da ne izlazi iznad horizonta, do prijatnih sunčanih dana u gradovima južnog Mediterana, u kojima uz piće na terasama možete uživati u prazničnom duhu. Sem što je dobra za obilazak metropola i šarmantnih sela, zima je takođe vreme kada možete da uštedite na cenama smeštaja ako krenete na … Continue reading Zimske destinacije vam se smeše: Evo koja mesta i gradove treba posetiti kad zaveje (VIDEO)

Iskušajte sreću ili neka ona iskuša vas: Koje su najpopularnije kockarske destinacije na svetu? (VIDEO)

Sreća je uvek ta koja mami čoveka. Igrati na sreću je neoprezan i vrlo nesiguran izbor, ali ljudi kad nemaju kud, uvek se drže za nju – sreću. Najzad, i sam život je stvar sreće. Koliko puta ste bili u situaciji da na nekom putovanju sebi kažete da se odričete zabave, jer baš i niste srećne ruke? Čak i tad, sreća vas je zadirkivala. Ako … Continue reading Iskušajte sreću ili neka ona iskuša vas: Koje su najpopularnije kockarske destinacije na svetu? (VIDEO)

„Mačkov podrum“ vas poziva na berbu grožđa: Vino je poljubac postojanja

Podno Fruške gore skoro sva plodna zemlja je u vinogradima i voćkama. Plodna zemlja daje dobro gožđe, grožđe daje vino, a uz vino nastaje i pesma. Sava Jojić, vlasnik vinarije „Mačkov podrum“ je peta generacija koja se bavi vinogradarstvom. Jojići su, kako kaže, stara porodica koja je 1773. došla u Irig. Od 1836. Jojići tad počinju da se bave vinom i vinogradarstvom. Ove godine je … Continue reading „Mačkov podrum“ vas poziva na berbu grožđa: Vino je poljubac postojanja

Šta se dobije kad se spoje „Hairy Lemon“i malo dete? Krfska avantura! (RECEPTI)

Pre nego što vas povedem po mojim grčkim putešestvijama, red je da vas upozorim. Ne, ja nisam običan srpski turista koji ide da bi u Grčkoj spremo musaku za ručak ili pekao paprike za ajvar. Potrošim vam ja poprilično para za te svoje akcije jedenja po restoranima (a svake godine je skuplje) i već nekoliko godina biram baš Grčku za destinaciju. Da, biram sever ove zemlje, … Continue reading Šta se dobije kad se spoje „Hairy Lemon“i malo dete? Krfska avantura! (RECEPTI)

Dobrodošli u Tursku: Zemlja istorije, tradicije, boja, ukusa, mirisa i doživljaja (RECEPTI) (VIDEO)

Türkiye’ye hoşgeldiniz! Ili – dobrodošli u Tursku! Već mesecima unazad me mnogi pitaju kada ću da predstavim Tursku onako kako znam i ono što sam tamo doživela, a verujte mi da nemam loša iskustva. Odlažem, jer upravo prema zemlji o kojoj znam više od prosečnog turiste imam strepnju. Ipak, odlučila sam se i ovaj tekst je danas pred vama. Ne znam da li ste ikad … Continue reading Dobrodošli u Tursku: Zemlja istorije, tradicije, boja, ukusa, mirisa i doživljaja (RECEPTI) (VIDEO)

Bila ruglo, sada najveća turistička atrakcija: Ajfelova kula je više od simbola Pariza

Ima tako nekih građevina koje, s razlogom, opčinjavaju svet. One su simbol kako nekog mesta, tako i sećanja. A sem ličnih doživljaja, o tim građevinama postoje i istorijski i vremenski doživljaji koji, ponekad, bacaju drugačije svetlo na njih. Jedna takva građevina je i Ajfelova kula u Parizu. Simbol Pariza, takoreći. A da li ste se ikad zapitali kakav bi Pariz bio bez ovog tornja? Pa … Continue reading Bila ruglo, sada najveća turistička atrakcija: Ajfelova kula je više od simbola Pariza

Zadužbine kao simbol moći: Dve džamije, jedan veliki vezir

Postoje u starom delu Istanbula dve džamije na koje se domaćim turistima retko skrene pažnja. Obe džamije nose naziv Mehmed pašina džamija i obe su sagrađene još za života velikog vezira srpskog porekla Mehmeda paše Sokolovića. Jedna od njih, ona starija nalazi se u neposrednoj blizini Plave džamije. Da, svakako da ima i većih i značajnijih, ali opet ta džamija je još jedan pokazatelj kolika je bila moć … Continue reading Zadužbine kao simbol moći: Dve džamije, jedan veliki vezir

Neoriginalnost kao brend: Beogradski sajam turizma kao parada pijanstva i kiča (VIDEO)

Beogradski sajam turizma je lepa manifestacija koja, sem onog komercijalnog i praktičnog dela gde možete po povoljnim cenama da uplatite aranžmane, ima i onu korisnu svrhu – da vas upozna sa pojedinim zemljama i sa njihovim turizmom. Naravno i zemlja domaćin treba da dobije značajan prostor, ali čini mi se da se da zemlja domaćin, iz godine u godinu, ima sve manji značaj. Vi sami donesite … Continue reading Neoriginalnost kao brend: Beogradski sajam turizma kao parada pijanstva i kiča (VIDEO)