Stiže nam leto: Svi rizici sunčanja (VIDEO) (RECEPT)

Krećete na sunčanje?! Naravno! Sve ste lepo isplanirali i odmor može da počne?! Super. Sad je red na mene da vam u ovom letnjem serijalu dam savete kako da i pored svih štetnih okolnosti ostanete zdravi i da uživate u toplom godišnjem dobu. Odmah da znate da UV zračenje ima brzo dejstvo na kožu. Štetnost ne zavisi samo od toga koliko se neko izlaže suncu, nego i od … Continue reading Stiže nam leto: Svi rizici sunčanja (VIDEO) (RECEPT)

Stiže nam leto: Koža zaštićena sa svih strana (RECEPT)

Leto, iako nije tu kalendarski, ono je tu bar što se temperatura tiče. Kao i prošle godine, i ovog puta vam donsim savete za letnje žege. Čim grane sunce, eto nas u laganijoj i opuštenijoj garderobi,  veća površina kože je izložena suncu, što podrazumeva obavezno mazanje kremama sa zaštitnim faktorom, iako idete „samo“ na posao. Uz njih vam sunce ne može ništa  Sem što ćete … Continue reading Stiže nam leto: Koža zaštićena sa svih strana (RECEPT)

Uskrs je idealna prilika da se ugojite: Mali saveti da preživite praznike i (p)ostanete vitki (VIDEO)

Uskršnji praznici, uz mnogo veselja i bogatu trpezu, donose i priliku za gojenje. Umesto punog tanjira pogače, ruske salate i kremastih kolača, bolje bi bilo da jedete umereno i posle glavnog obroka uzmete samo jedan kolač. Savete kako preživeti Uskrs i ne ugojiti se donosi Rokselanin kofer. 🙂 Kako dolazi do gojenja? Uskrs je najveći pravoslavni praznik, a postoji i običaj da se jede, pije i da se ide … Continue reading Uskrs je idealna prilika da se ugojite: Mali saveti da preživite praznike i (p)ostanete vitki (VIDEO)

U čast 40 sevastijskih mučenika: Peku se mladenčići za napredak i zdravlje novopečenih bračnih parova (RECEPT)

Praznik Mladenci proslavljaju se svakog 22. marta u znak sećanja na Svetih 40 mučenika u Sevastiji koji su bili vojnici u rimskoj vojsci, rodom iz Kapadokije, a koji su verovali u Isusa Hrista i koji su zbog vere i stradali 320. godine. Mladenci se zovu, jer su postradali bili mladići. Kada je počelo gonjenje hrišćana u vreme cara Licinija, vojnici su izvedeni pred sud. Sudija im je … Continue reading U čast 40 sevastijskih mučenika: Peku se mladenčići za napredak i zdravlje novopečenih bračnih parova (RECEPT)

Tri prolećna supermena i jedna dijeta: Konzumirajte ovo danas da ne biste sutra plakali u kupaćem (RECEPTI)

Proleće je uskoro tu i potrebno je da očistite organizam od raznih otrova. Na taj način, mi organizmu pomažemo da održi prirodnu ravnotežu. Postoje napici koji nam pomažu da smršamo, pod uslovom da se zdravo hranimo i redovno vežbamo. Donosim vam nekoliko ideja za ukusne i zdrave napitke. Zeleni napitak za čišćenje i skidanje masnih naslaga Ovaj napitak podstiče metabolizam, detoksikaciju i pomaže da se salčići sa stomaka ukolne. … Continue reading Tri prolećna supermena i jedna dijeta: Konzumirajte ovo danas da ne biste sutra plakali u kupaćem (RECEPTI)

Slavlja su prošla, kilogrami ostali: Predlozi za zdravu večeru

Zna se sve o zdravom doručku, međutim šta je sa večerom? Evo teksta o zdravoj večeri! Za svaku dijetu vrlo su važne tri stvari: vrsta, količina i vreme kada se hrana unosi u organizam. Obilniji večernji obroci nisu najbolji način za mršavljenje. Naime, što kasnije pojedete večeru, tim gore. Telo ne stigne da svari hranu dok ste budni i aktivni. Ako pre spavanja jedete i posle toga vrlo … Continue reading Slavlja su prošla, kilogrami ostali: Predlozi za zdravu večeru

Jesenji jelovnik: Pun tanjir vitamina i raznovrsnih ukusa

Došlo nam je to toliko najavljivano hladnije vreme. Sa hladnijim vremenom ljudi imaju manje energije i volje, a pate i od slabije koncentracije. Na žalost, neki imaju i češće glavobolje i nesanicu. Baš zato, za sve ove nus pojave rešenje leži upravo u ishrani koja bi trebalo da obiluje sezonskim voćem i povrćem, vitaminima i mineralima. Na primer, kukuruz i kestenje su dobar izvor energije, jabuke … Continue reading Jesenji jelovnik: Pun tanjir vitamina i raznovrsnih ukusa

Za gladnice: Klopica na plaži

Sunce, plivanje i boravak na plaži znaju da iscrpe i veoma često se dešava da se ogladni. Zato nije loše da u torbi za plažu imate i nešto  hranljivo i da organizmu donese osveženje. Jela za plažu treba da su blago začinjena (manje soli i ulja) i da se lako vare. Evo pet jednostavnih, osvežavajućih i ukusnih kombinacija za plažu. Salate od povrća Sveži listovi salate, … Continue reading Za gladnice: Klopica na plaži

Sunčane radosti: Uživajte u letu, budite zdravi i dobro raspoloženi (RECEPT) (3. deo)

Gotovo! Ušli smo u najtoplije mesece u godini! Ne znam za vas, ali ja se radujem i meni je baš lepo kad je toplo. Ipak, kako nastupi leto, kao da se izgube granice i sve postane dopušteno, zato vas ja na vreme upozoravam. Baš i ovom delu, vaša „draga Saveta“ više priča o polnim bolestima i ljubavnim avanturama. Naravno, i ovde vam predlažem šta da … Continue reading Sunčane radosti: Uživajte u letu, budite zdravi i dobro raspoloženi (RECEPT) (3. deo)

Pripremite se za sunce: Ishrana ili tabletica, pitanje je sad? (RECEPT)

Pošto sam prošlog vikenda videla da je sunčanje počelo po „Beogradskom moru“, a neki su uživali i u kupanju, rešila sam da vas podestim da je i za sunčanje potrebna priprema. Naravno da je sunce blagotvorno, ali je prošlo vreme kada se bez priprema i bez krema izlazilo na svetlost. Na žalost, koža bez zaštite može da strada, a kasnije i da oboli. Da se to … Continue reading Pripremite se za sunce: Ishrana ili tabletica, pitanje je sad? (RECEPT)